Χ. Μαρκόπουλος: «Αγχωθήκαμε, δεν είχαμε καθαρό μυαλό»

Gazzetta team
Ο Χάρης Μαρκόπουλος υποστήριξε πως οι παίκτες της Δόξας δεν διαχειρίστηκαν σωστά το ματς με τα Τρίκαλα, λόγω άγχους, κι έτσι η θεσσαλική ομάδα πήρε μια δίκαιη νίκη.

Τα Τρίκαλα πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη (80-72) στην Λευκάδα, την οποία ο προπονητής της Δόξας, Χάρης Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε δίκαιη στη Συνέντευξη Τύπου.

Ο 34χρονος τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του δεν ανταποκρίθηκαν ούτε σωματικά ούτε πνευματικά στο ματς, λόγω άγχους, και υποστήριξε πως θα συνεχίσει με το υπάρχον ρόστερ, αισιοδοξόντας για τη συνέχεια.

Αναλυτικά:

«Ήταν ένα δύσκολο ματς για μας, γιατί αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που δεν είχε να χάσει τίποτα και προέρχεται από καλές εμφανίσεις. Με τις προσθήκες που έχει κάνει, έχει προπονηθεί καλύτερα και αντιμετωπίζει καλύτερα κάποιες καταστάσεις. Εμείς, απο την πλευρά μας, με μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα, προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι.

Για τρία δεκάλεπτα ελέγχαμε το παιχνίδι όπως θέλαμε. Κάναμε πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο τελευταίο βγήκαν τα προβλήματα που έχουμε όλο αυτό το διάστημα. Οι παίκτες μας δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το πλάνο, ούτε πνευματικά, ούτε σωματικά. Όταν τα Τρίκαλα έβαλαν κάποια μεγάλα και εύστοχα σουτ, στην αρχή της τέταρτης περιόδου και επέστρεψαν, αγχωθήκαμε πάρα πολύ, δεν είχαμε καθαρό μυαλό και δώσαμε τη δυνατότητα στην ομάδα των Τρικάλων να κάνει μια πολύ καλή περίοδο και να μας κερδίσει δίκαια.

Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων και καλή συνέχεια. Εμάς αυτή η ήττα μας παει πίσω. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μακρύ, θέλουμε να δούμε πως θα λύσουμε τα προβλήματα μας και αν φανούμε πιο ανταγωνιστικοί στη συνέχεια».

Για τον τραυματισμό του Μπασάμπε: «Ακόμα είναι πολύ πρώιμο. Αύριο θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα».

Για το εάν χρειάζεται ψηλό: «Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι, πιστεύω πως άμα είχαμε ακόμα ένα παίκτη στην front line, θα μπορούσε να βοηθήσει. Για 30 λεπτά ήμασταν ανταγωνιστικοί, χωρίς να θέλουμε άλλο παίκτη. Κερδίζαμε και παίζαμε καλά με τους ψηλούς που έχουμε. Αυτό είναι το υπάρχον ρόστερ και με αυτό θα πορευτούμε».

Για το εάν είναι αισιόδοξος για την συνέχεια: «Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα για εμάς. Απο εκεί και πέρα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Η βαθμολογική συγκομιδή μας αδικεί, αλλά αν μαζευτούμε όλοι μαζί και προπονηθούμε μαζί, όλα μπορούν να συμβούν στο δεύτερο γύρο».