Γκριν: «Γουστάρω τρελά, μακάρι να παίζαμε και περισσότερο»

Αντωνία Σπανού
Ο Έρικ Γκριν ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και μίλησε στο gazzetta.gr για τον χρόνο που βρίσκει με τον Χάκετ εκτός, άλλα έρχεται να ανατρέψει και ότι λέγεται για την κούραση της διοργάνωσης.

«Όσο για τον Γκριν, έχει μπει στη φιλοσοφία της ομάδας και προσφέρει σε πολλούς τομείς πλέον. Οι εμφανίσεις του πλέον είναι πιο ολοκληρωμένες και τον έχουν ανεβάσει επίπεδο».

Αυτά ήταν τα λόγια του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τον Έρικ Γκριν. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν συνηθίζει να μιλάει μεμονωμένα για τους παίκτες του, αλλά θέλησε να κάνει μια εξαίρεση για τον Αμερικανό γκαρντ που τα τελευταία παιχνίδια δίνει ότι έχει στο παρκέ.

Μετά την διήμερη τιμωρία του ο Γκριν έχει επιστρέψει με διάθεση και αποτελεσματικότητα μέσα στο παρκέ και σε συνδυασμό με την ατυχία του Χάκετ καλείται να καλύψει τον χρόνο του Ιταλού γκαρντ και για την ώρα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.

Και αυτό κάνει.

Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ήταν για ακόμα μια φορά εξαιρετικός και σε 24 λεπτά που έμεινε στο παρκέ μέτρησε 15 πόντους και ένα κλέψιμο μαζεύοντας και 14 πόντους στο raking.

Η εμφάνιση αυτή ακολούθησε εκείνη κόντρα στον ΠΑΟΚ που και πάλι έδειξε εξαιρετική διάθεση ιδιαίτερα στην άμυνα.

Ο Γκριν μίλησε στο gazzetta.gr για το παιχνίδι κόντρα στους Σέρβους, για την απουσία του Χάκετ και τον νέο του ρόλο αλλά έδωσε και ανατρεπτική απάντηση για την κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα για το παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα τόνισε:

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι με έναν δυνατό αντίπαλο. Ήμασταν κάπως κακοί στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά βγάλαμε καλή εικόνα ως ομάδα, πήραμε τη νίκη και πλέον αφήνουμε αυτό το παιχνίδι πίσω μας και κοιτάμε αυτό της Πέμπτης με αντίπαλο την Μπάμπεργκ στην Γερμανία».

Ο Χάκετ είναι πλέον παροπλισμένος και μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης ο Γκριν θα πρέπει να βγει μπροστά. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού παίρνει περισσότερο χρόνο και τον ρωτήσαμε αν αυτό είναι κάτι που τον βοηθάει στο να βρει ρυθμό στο παρκέ πιο εύκολα και αν για αυτό τον λόγο προκύπτουν οι θετικές εμφανίσεις του.

«Ναι όσο περνάει ο καιρός βρίσκω κι εγώ ρυθμό και πιστεύω ότι παίζω καλά... Μας λείπει βέβαια ο Χάκετ γιατί πρόκειται για παίκτη – κλειδί και προσπαθώ κι εγώ όσο μπορώ να μεταφέρω στην ομάδα αυτή την ενέργεια και την ένταση που έδινε εκείνος, γιατί επαναλαμβάνω ότι είναι παίκτης – κλειδί.

Εγώ από την πλευρά μου θα επιχειρώ κάθε φορά να προσφέρω όσο μεγαλύτερη βοήθεια μπορώ στην ομάδα και να είμαι όσο τον δυνατόν πιο αποτελεσματικός στο παρκέ».

Κλείνοντας ο Γκριν έδωσε την απάντηση που έρχεται σε αντίθεση με ότι λένε οι παίκτες μέχρι τώρα. Δυνατά παιχνίδια μέσα σε 3 μέρες κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους, αλλά για τον Γκριν με καμία δικαιολογία.

«Είναι δικαιολογίες όλα αυτά περί κόπωσης... Παίζουμε μπάσκετ, πληρωνόμαστε από το μπάσκετ και κάνουμε αυτό που αγαπάμε και επιλέξαμε.

Γνωρίζουμε πλέον πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου έχουμε μόλις μια μέρα κενό ανάμεσα σε δύο παιχνίδια, όμως οφείλουμε να είμαστε πνευματικά έτοιμοι, όσο πιο ξεκούραστοι γίνεται και κάθε φορά που τελειώνει το ένα ματς, να κοιτάζουμε το επόμενο».

Και η συνέχεια είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή... Δηλαδή σε αντίθεση με ότι ακούγεται σου αρέσει το νέο format της Euroleague;

«Το λατρεύω!Μακάρι να είχαμε και περισσότερα ματς! Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, λατρεύω τη νέα μορφή της Euroleague...

Μου αρέσει τρομερά να παίζω και να προπονούμαι συνέχεια... Μου θυμίζει καταστάσεις NBA που παίζουν σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα, οπότε εύχομαι να συνεχιστεί όσο γίνεται περισσότερο αυτό».