Μπάκνερ: «Αν θέλουμε την κορυφή, πρέπει να κερδίσουμε»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Στη σημασία του αυριανού (29/11, 21:00) με τη Μονακό στάθηκε ο Έρικ Μπάκνερ σημειώνοντας ότι για τον Άρη είναι αναγκαίο να κερδίσει ώστε να παραμείνει σε τροχιά κατάκτησης μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων.

«Είναι μεγάλο παιχνίδι για μας. Είναι αναγκαίο να κερδίσουμε για να παραμείνει σε τροχιά κατάκτησης της πρώτης θέσης στον όμιλό μας. Πρέπει να παίξουμε σκληρά και να κερδίσουμε με κάθε τρόπο», είπε αρχικά ο Αμερικανός.

Σε ερώτηση σχετικά με τη δυναμική της Μονακό, απάντησε: «Ξέρω ότι τους αρέσει να τρέχουν. Έχουν αθλητικούς παίκτες κι εμείς θα πρέπει να ελέγξουμε κυρίως τους περιφερειακούς, τον Ράιτ και τον Μποστ. Αυτοί οι δύο παίκτες δίνουν ενέργεια στο παιχνίδι της. Αυτό σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό και να μην του επιτρέψουμε να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο».

Ρωτήθηκε για το κατά πόσο μπορεί ο Άρης να χτίσει ένα σερί μετά τη νίκη στη Λευκάδα. «Είναι μια καλή ευκαιρία. Το ζητούμενο είναι να δενόμαστε περισσότερο ως ομάδα. Ήδη συμβαίνει και με την πάροδο του χρόνου θα γίνει ακόμη περισσότερο. Δεν έχει σημασία ο αντίπαλος, αλλά να παρουσιαζόμαστε εμείς έτσι όπως πρέπει».

Σχετικά με τα στοιχεία που λείπουν από τον Άρη και λειτουργούν αποτρεπτικά προς την απόκτηση χημείας, σημείωσε: «Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και κυρίως να ξεκινάμε καλά τα παιχνίδια γιατί σε αρκετές περιπτώσεις μείναμε πίσω στο σκορ και αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε. Είναι αναγκαίο να αρχίζουμε πιο δυνατά. Πρέπει εμείς να επιβάλλουμε τον ρυθμό και τον τρόπο με τον οποίον θα διεξάγεται το παιχνίδι».

Ερωτηθείς για τη δική του κατάσταση είπε πως… «παίζω λίγο καλύτερα σε σχέση με πριν αλλά χρειάζομαι πολύ δουλειά. Δίνω το 100%, θέλω να προσφέρω περισσότερα».