Νικολοπούλου στο Gazzetta: «Στο ημίχρονο κοιταχτήκαμε και είπαμε ότι δεν κάναμε το παιχνίδι μας, ήταν θέμα χρόνου...»

Η Αγγελική Νικολοπούλου φιλοξενείται από το Gazzetta και ξεδιπλώνει τις σκέψεις της για την ανατροπή επί του Παναθηναϊκού που έφερε τον Ολυμπιακό ένα βήμα μακριά από τον τίτλο.

Το να βρεθείς με την πλάτη στον τοίχο συνήθως σου παρουσιάζει δύο δεδομένα που μπορείς να επιλέξεις. Το απόγευμα της Πέμπτης (30/03) ο Ολυμπιακός δεν τράβηξε τον δρόμο της... παράδοσης, αλλά της αντίδρασης και κατάφερε να γυρίσει υπέρ του το μομέντουμ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινες» είχαν καλύτερο ξεκίνημα και επιβλήθηκαν του αντιπάλου τους φτάνοντας να προηγούνται και με 13 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο του τελικού στο «Παύλος Γιαννακόπουλος». Με την επιστροφή από το ημίχρονο και παίρνοντας τα απαραίτητα λεπτά προσαρμογής, το σύνολο του Θάνου Νίκλα απελευθερώθηκε και έβγαλε το καλό πρόσωπο στο παρκέ.

«Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμαστε πάρα πολύ όμορφα! Κάναμε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι οι πανηγυρισμοί θα τελειώσουν σε δύο τρεις ώρες. Έχουμε να βάλουμε το κεφάλι μας κάτω για το πολύ σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή» ήταν τα πρώτα λόγια της Αγγελικής Νικολοπούλου στο Gazzetta μερικά λεπτά μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου τελικού και το 3-1 των «ερυθρολεύκων».

Γκούσταφσον και Αγιούσο είχαν τη δική τους προσφορά, ωστόσο η Νικολοπούλου παίρνει επάξια τον τίτλο μίας...ηρωίδας. Με δικό της καλάθι ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο 33' και έπειτα από το πρώτο δεκάλεπτο του ματς, ενώ «απάντησε» στο τρίποντο της Αλεξανδρή για να δώσει αέρα 6 πόντων 3μιση λεπτά πριν το φινάλε. Είδε την Πότερ να γράφει το 57-59 και δήλωσε και πάλι έτοιμη να διευρύνει τις πιθανότητες του «διπλού».

Οι «ερυθρόλευκες» έχουν αποδείξει πως οι δύσκολοι γρίφοι αποτελούν πρόκληση...

«(Γέλια) Μακάρι να μην αναγκαζόμασταν να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο κάθε φορά. Μπήκαμε λίγο ασυγκέντρωτα στον αγώνα και με λίγο εκνευρισμό θα έλεγα εγώ. Σίγουρα αρχίσαμε να σουτάρουμε από έξω πάλι, πράγμα το οποίο δεν βοηθάει το παιχνίδι μας για να πάρουμε ρυθμό. Έπρεπε να βρούμε λύσεις από μέσα προς τα έξω, κάτι που σιγά-σιγά καταφέραμε να κάνουμε. Βγάλαμε και μερικούς αιφνιδιασμούς μέσα από την άμυνά μας και έτσι ξεκινήσαμε να βγάζουμε στο γήπεδο αυτό που μπορούμε καλύτερα».

Ποιο, ήταν, ωστόσο το "κλειδί" για να αλλάξει η ροή του αγώνα; Η Ελληνίδα γκαρντ απάντησε: «Θεωρώ ότι βγάλαμε εκτός ρυθμού τον Παναθηναϊκό με την άμυνα ζώνης που παίξαμε με προσαρμογές στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την καθοδήγηση του κόουτς… Πήραμε αρκετά ριμπάουντ, απλώσαμε και τρέξαμε το γήπεδο. Από εκεί και πέρα ξέραμε ότι ήταν θέμα χρόνου και λόγω των φάουλ που είχαν οι γηπεδούχοι και λόγω της ικανότητας της δικής μας να σκοράρουμε από μέση απόσταση και ειδικά όταν έχουμε ψυχολογία».

Ο κόουτς Νίκλας είναι... πρωτάρης ως head coach στα ντέρμπι "αιωνίων". Ποια ήταν η τακτική του ή τα λόγια που σας έδωσαν ξανά την αυτοπεποίθηση που χρειαζόσασταν; «Όντως είναι πρωτάρης θα το πω και εγώ! Σε κάτι ανάλογο με Παναθηναϊκό- Ολυμπιακό, Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό… Στην πραγματικότητα στο ημίχρονο απλά μπήκαμε στα αποδυτήρια, κοιταχτήκαμε και είπαμε δεν είναι αυτό το παιχνίδι μας. Ήμασταν πολύ νευρικές! Ο κόουτς κατάφερε να μας ηρεμήσει, να μας δώσει δύο-τρία κλειδιά για να φτάσουμε στη νίκη».

Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από την κατάκτηση του Κυπέλλου και ο πρώτος αγώνας είχε... πληγώσει τον Ολυμπιακό με τον τραυματισμό της Σταμάτη. Παρόλα αυτά, οι εν λόγω καταστάσεις δεν ήταν ικανές να «φοβήσουν» αυτές οι καταστάσεις την ομάδα, σύμφωνα με την Νικολοπούλου.

«Κατ’ αρχήν να πούμε περαστικά στην Εβίνα. Είναι μία παίκτρια πολύ σημαντική για την ομάδα μας και λείπει! Από εκεί και πέρα, όμως, όλο αυτό νομίζω μας συσπείρωσε. Παίξαμε και για αυτήν σήμερα (σ.σ χθες), όπως θα το κάνουμε και την επόμενη φορά! Δεν μας φόβισε ο τίτλος του Παναθηναϊκού, περισσότερο μας πείσμωσε! Γιατί έπρεπε να ήμασταν εμείς εκεί και από δικά μας λάθη και μόνο δεν τα καταφέραμε, οπότε δεν ήμασταν. Αυτό ήταν ένα παραπάνω boostάρισμα για να έρθουμε εδώ και να κερδίσουμε».

Ενώ για το πώς αισθάνεται στο άκουσμα πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται ένα βήμα πριν τον τίτλο και ακολουθεί παιχνίδι στο ΣΕΦ, η Νικολοπούλου τονίζει πως «Το 3-1 ακούγεται πάρα πολύ όμορφο, αλλά ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων πάντα εγκυμονεί κινδύνους. Έχει γίνει και στο παρελθόν και δεν θέλουμε να εφησυχαστούμε σε κάτι τέτοιο. Θα πάμε στην έδρα μας, να τα δώσουμε όλα, να κάνουμε το 4-1 και να τελειώσει η σειρά στο σπίτι μας με το κύπελλο».