Η προετοιμασία των Παμπαίδων και η συμμετοχή στο τουρνουά της Μελίγια

Newsroom
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής U15, Δημήτρης Μπουσβάρος αναφέρθηκε στην προετοιμασία που θα αρχίσει φέτος στις 28 Ιουνίου και τη συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Μελίγια με τη συμμετοχή της Ισπανίας, της Γαλλίας και τη Ιταλίας.

Η ενημέρωση της ΕΟΚ

«Το καλοκαίρι πλησιάζει και είναι… παραδοσιακά η εποχή των Εθνικών Ομάδων. Τα πρωταθλήματα νέων μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη και οι Παμπαίδες έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση σε αυτή τη διαδικασία. Φέτος η προετοιμασία θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στον Κολινδρό και το επίσημο ραντεβού των «μικρών» έχει δοθεί στη Μελίγια με τη συμμετοχή στο τουρνουά Φιλίας, μαζί με την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία (11-13/7).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Μπουσβάρος, συνεργάτης του στον πάγκο θα είναι ο Κώστας Κομποδιέτας, αναφέρθηκε σε αυτά τα πρώτα βήματα της Εθνικής U15 και στόχο που υπάρχει: «Σε αυτή την ηλικία το πρώτο πράγματα που ψάχνουμε να βρούμε είναι να χτίσουμε μια νοοτροπία σε αυτά τα παιδιά. Να αποκτήσουν μια σκέψη του τι είναι Εθνική Ομάδα, του τι έχει πετύχει και τι είναι το μπάσκετ για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Είναι κάτι που θα βοηθήσει, γιατί οι ηλικίες αυτές αλλάζουν, δεν είναι όπως παλιά».

Ο Μπουσβάρος πιστεύει πως «το ταλέντο υπάρχει» και προσθέτει: «Το καινούριο πρόγραμμα της ομοσπονδίας δούλεψε πιλοτικά φέτος, γυρίσαμε δεν θα πω όλη την Ελλάδα, γιατί πάντα γίνονται λάθη, πήγαμε σε όλα τα μέρη, προσπαθήσαμε να βρούμε ότι καλύτερο. Έχουμε καταλήξει σε κάποια παιδιά και είδαμε πολλά στο διήμερο που ήταν μαζί μας. Ευχαριστηθήκαμε κι αυτοί κι εμείς, γιατί παρά το δύσκολο διάστημα της καραντίνας τα παιδιά είναι εκεί γεμάτα ζωντάνια, αγαπάνε το μπάσκετ και δουλεύουν. Είμαστε γενικότερα αισιόδοξοι».

Ιδιαίτερη σημασία έχει για τους «μικρούς» διεθνείς και η ευρωπαϊκή εμπειρία που θα κερδίσουν: «Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικά τελικά γι’ αυτήν την ηλικία. Όλα αυτά τα παιδιά στην ουσία ξεχωρίζουν στο μέρος τους, στην περιφέρεια, στην ομάδα τους και ίσως πολλές φορές το μυαλό παίρνει λάθος δρόμους. Νομίζω αν δουν τη μεγαλύτερη εικόνα να καταλάβουν ποιους έχουν να ανταγωνιστούν να δουν ότι το μπάσκετ είναι ένα και ότι το μπάσκετ και η διαδικασία βελτίωσης δεν σταματά ποτέ. Το μπάσκετ ουσιαστικά θα ξεκινήσει μετά τα 18 γι’ αυτά τα παιδιά. Με τη συνεχή βελτίωση, τη δουλειά και τις εμπειρίες που έχουν θα κερδίσουν τη θέση που τους αξίζει και θέλουν. Είναι καλό να ξέρουν από μικροί τι έχουν να ανταγωνιστούν».