Ο Μάικ Μπατίστ στο πρόγραμμα ανάπτυξης ψηλών της ΕΟΚ, "Big Greeks"

Newsroom
Ο Μάικ Μπατίστ έδωσε τις συμβουλές του στα νέα παιδιά, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ που αφορά την εξέλιξη των ψηλών, "Big Greeks".

Όπως αναφέρει η ΕΟΚ στην ενημέρωση της: Το πρόγραμμα Big Greeks κάνει τη δική του αθόρυβη και ουσιαστική δουλειά. Ως κομμάτι του αναπτυξιακού προγράμματος αναζητά τις επόμενες «κολώνες» του ελληνικού μπάσκετ και της Εθνικής Ομάδας. Αυτές τις μέρες έμαθαν από έναν από τους καλύτερους παίκτες ρακέτας που έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας, τον Μάικ Μπατίστ.

Ο Μπατίστ μίλησε στα παιδιά για την καθημερινή προσπάθεια που απαιτείται καθημερινά από τη δική τους πλευρά για να κάνουν το βήμα παραπάνω, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει να είναι συγκεντρωμένοι κάθε λεπτό που βρίσκονται στο γήπεδο. Είτε πρόκειται για αγώνα, είτε για προπόνηση!

Δίπλα του και δύο άνθρωποι που ξέρουν από… ρακέτα ο Δήμος Ντικούδης, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και ο Κώστας Τσαρτσαρής, υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος Ανδρών, αλλά και σε κάθε βήμα γενικότερα, οι περιφερειακοί προπονητής της ομοσπονδίας.

Τι είναι το πρόγραμμα Big Greeks

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σχετικά με το νέο αυτό πρόγραμμα εξηγεί: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μέσω του Πυλώνα του Αναπτυξιακού Προγράμματος της και στο πλαίσιο του συνεχούς εμπλουτισμού του, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το νέο της πρόγραμμα “Big Greeks”.

Κίνητρο για την υλοποίηση του νέου προγράμματος στάθηκε η έλλειψη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην ανάδειξη ποιοτικών ψηλών παικτών σε αντίθεση με το παρελθόν, στο οποίο η χώρα μας είχε έντονη παρουσία.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ανιχνευθούν και να αναδειχθούν αθλητές με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και με επιστημονικά σχεδιασμένες διαδικασίες. Μέσα από τις διαδικασίες αυτές θα δημιουργηθεί μια δεξαμενή εν δυνάμει Διεθνών αθλητών, ειδικά καταρτισμένων αθλητικά και τεχνικά. Μια νέα
Ελληνική σχολή ψηλών παικτών!

Το πρόγραμμα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, με την συμβολή επιλεγμένων προπονητών και ειδικών επιστημόνων. Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόγραμμα Big Greek δεν θα περιοριστεί μόνο στην προπονητική εκπαίδευση των ταλέντων που θα συμμετάσχουν, αλλά θα εξαπλωθεί τόσο στην εκπαίδευση της προπονητικής κοινότητας, ώστε να εφαρμόζονται όλες οι νέες μέθοδοι στις προπονήσεις των συλλόγων, όσο και στην εκπαίδευση των γονέων σχετικά με την ψυχολογική και διατροφική στήριξη των παιδιών».

@Photo credits: basket.gr