Σωτηρίου vs. Φασούλα: Η πρώτη συνάντηση στην Ισπανία ως αντίπαλες

Σταυρούλα Μουστακάτου
Οι δύο Ελληνίδες διεθνείς που αγωνίζονται στο ισπανικό Πρωτάθλημα, συναντήθηκαν φορώντας διαφορετικές φανέλες στην έδρα της Εστουδιάντες στη Μαδρίτη. Η Κατερίνα Σωτηρίου σχολίασε αυτή τη συνύπαρξη...

'Εως τώρα είχαμε συναντήσει αναμετρήσεις μεταξύ Ελλήνων σε κορυφαία πρωταθλήματα του εξωτερικού κυρίως σε επίπεδο ανδρών. Η εφετινή παρουσία δύο Ελληνίδων στη Liga Femenina, όμως, κατέστησε εφικτή μία «εμφύλια» μονομαχία και στις γυναίκες... Στην αναμέτρηση της Εστουδιάντες με την Περφουμερίας Αβενίδα, τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω στη γηπεδούχο, Κατερίνα Σωτηρίου, και την φιλοξενούμενη, Μαριέλλα Φασούλα!


Η 5η στροφή του Πρωταθλήματος τις έφερε αντιμέτωπες για λογαριασμό των συλλόγων τους. Νικήτρια θα μπορούσε να αναδειχθεί μόνο μία και στην προκειμένη περίπτωση επικράτησε η Μαριέλλα Φασούλα με την Περφουμερίας Αβενίδα. Η νεαρή σέντερ, διανύει την τρίτη της χρονιά στην Ισπανία και μετέβη στο στρατόπεδο των πρωταθλητριών Ισπανίας και φιναλίστ της Ευρωλίγκας μέσα στο καλοκαίρι.


Όταν ολοκληρώθηκε, δηλαδή, και η μεταγραφή της αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας, Κατερίνα Σωτηρίου, στην… αντίπαλη Εστουδιάντες. Στη μεταξύ τους αναμέτρηση, αμφότερες αγωνίστηκαν 13 λεπτά με την Φασούλα να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 4 πόντους και 5 ριμπάουντ και την Σωτηρίου να μετρά 2 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Η Κατερίνα Σωτηρίου, μίλησε στο Gazzetta μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και στάθηκε στην ιδιαιτερότητα μίας τέτοιας συνάντησης που προσφέρει χαρά, ενώ μετέφερε και τους... ελληνικούς διαλόγους που είχε με την 23χρονη αντίπαλό της, οι οποίοι συνοδεύτηκαν από μία υπόσχεση για την Εθνική!


Συγκεκριμένα, για την συνύπαρξη με μια συμπαίκτρια της γαλανόλευκης στα γήπεδα του εξωτερικού, είπε: «Αρχικά είμαι πολύ χαρούμενη που συναντήθηκα με τη Μαριέλλα, δυστυχώς αυτή τη φορά ως αντίπαλες. Χαίρομαι πάρα πολύ που τη βλέπω να προοδεύει και να παίζει σε μία τόσο καλή ομάδα, σε ένα τόσο καλό πρωτάθλημα. Την ξέρω από πολύ μικρή και είμαστε συμπαίκτριες στην Εθνική. Έχουμε περάσει αρκετά μαζί και μου αρέσει να τη βλέπω να προοδεύει, όπως κάθε νέο παιδί. Από εκεί και πέρα είπαμε δύο, τρία πράγματα… είναι πολύ όμορφο να μιλάς ελληνικά (γέλια) και να βρίσκεις μία θετική ελληνική παρέα, έστω για λίγες ώρες.


Φυσικά στο παιχνίδι κοιτάζω την ομάδα μου όπως πάντα. Νομίζω, κυρίως, η έκπληξη ήταν ενός Ισπανού φιλάθλου που έφερε την ελληνική σημαία και μας έκανε και εμάς να χαρούμε περισσότερο. Ήταν μία πολύ δυνατή δόση ελληνικής… ενέργειας. Πάντα νιώθεις όμορφα στο εξωτερικό να βρίσκεις Έλληνες και εμείς προσπαθούμε να είμαστε εκείνες που θα κάνουμε περήφανη τη χώρα».


Για την Εθνική και τα προκριματικά που έρχονται τον Νοέμβρη: «Επειδή τώρα έχει γίνει η αλλαγή με τις εκλογές και ουσιαστικά μίλησα πολύ πρόσφατα με τον προπονητή, θα πω απλά ότι υποσχεθήκαμε με την Μαριέλλα να είμαστε υγιείς, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και σύντομα να βρεθούμε στην Εθνική για να γίνουμε μέρος της καινούργιας προσπάθειας της ομάδας».


Για το τι έλειψε από την τέταρτη περίοδο και ήρθε η ήττα: «Νομίζω ξεκινήσαμε όντως πολύ δυναμικά. Είμασταν για ένα 5λεπτο- αν δεν κάνω λάθος- που παίζαμε καλή άμυνα, αλλά δεν μπορούσαμε να βάλουμε καλάθι. Αυτό μας στοίχισε σίγουρα, γιατί όταν έχεις αυτή την ευκαιρία απέναντι στη φιναλίστ της Ευρωλίγκας και μία τόσο καλή ομάδα, πρέπει να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία.


Από τη στιγμή που δεν το κάναμε, είναι ένας σύλλογος που έχει πολύ καλές παίκτριες και εμπειρία. Μείναμε και από ενέργεια γιατί δεν είναι μαθημένη η ομάδα μας σε δύο παιχνίδια και ευρωπαϊκό».

@Photo credits: twitter / Movistar Estudiantes