ΔΕΚΑ - Προμηθέας 60-61: Πρωταθλητές οι Πατρινοί σε νεκρό χρόνο (vid)

Νίκος Καρφής
O Προμηθέας επικράτησε 61-60 της ΔΕΚΑ με βολή του Βασιλείου σε νεκρό χρόνο (πολύ δύσκολη φάση για τους διαιτητές) και πανηγύρισε τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στο ΚΓ του Πανελληνίου.

Σε ένα ματς-θρίλερ οι Πατρινοί κατάφεραν να επικρατήσουν με 61-60 της ΔΕΚΑ και να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας στους Παίδες. Στην πολύ δύσκολη φάση που έκρινε το ματς, ο Βασιλείου κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρεις σε νεκρό χρόνο και έβαλε τη μία βολή για να χαρίσει τον τίτλο στην ομάδα του. Δύο-τρεις παίκτες της ΔΕΚΑ διαμαρτυρήθηκαν για το σφύριγμα, αφού μιλάμε για φάση που κρίνει τον πρωταθλητή. Όμως η απόφαση των διαιτητών δεν άλλαξε και ο Προμηθέας πήρε τη νίκη.

Oι δύο ομάδες πήγαν σε αυτό το παιχνίδι αήττητες, δείχνοντας τη δυναμική τους. Ο τελικός αντάμειψε όσους τον είδαν, αφού έγινε ματσάρα και λίγο έλειψε να πάει το ματς στην παράταση, αλλά ο Βασιλείου είχε άλλη άποψη και με τη βολή του, έδωσε στην ομάδα του την κούπα.

Μεγάλο ματς για τους ηττημένους έκανε ο συγκλονιστικός Σαμοντούροφ με 31 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ για τους νικητές 25 με 11 ριμπάουντ είχε ο clutch Βασιλείου που ευστόχησε και στη νικητήρια βολή.

Nωρίτερα ο Εξάστερος νίκησε το Ηράκλειο και στις 16:00 οι Ίκαροι Σερρών παίζουν με τον Ολυμπιακό.

Δείτε την επίμαχη φάση, 6:40 πριν το τέλος του video