120 χρόνια μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη Mercedes-Benz

120 χρόνια μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη Mercedes-Benz
Τα 120 χρόνια λαμπρής ιστορίας της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό γιορτάζει φέτος η Mercedes-Benz, με μια σειρά φαντασμαγορικών εκδηλώσεων.

Η Mercedes-Benz γιορτάζει φέτος 120 χρόνια μηχανοκίνητου αθλητισμού και λαμπρύνει τις εορταστικές εκδηλώσεις της με μία σειρά «μαγικών στιγμών» από τη μακρόχρονη ιστορία της, με αφετηρία τον πρώτο αγώνα αυτοκινήτων στην ιστορία, τη διαδρομή από το Παρίσι στη Ρουέν το έτος 1894. Το αυτοκίνητο που νίκησε ήταν κατασκευασμένο από τους Peugeot και Panhard & Levassor, ενώ κινούταν από το "Moteur système Daimler”, ένα δικύλινδρο V κινητήρα του Daimler, κατασκευασμένο στη Γαλλία με την απαραίτητη άδεια του κατασκευαστή.

Εκτός από αυτή την επέτειο, οι «μαγικές στιγμές» του 2014 που θα πλαισιώσουν τον εορτασμό για τα «120 χρόνια μηχανοκίνητου αθλητισμού» περιλαμβάνουν μία σειρά από επιτυχίες της φίρμας, όπως η τριπλή νίκη της Mercedes στο Γαλλικό Grand Prix της Λυών πριν από περίπου 100 χρόνια (4 Ιουλίου 1914), η νίκη στο Targa Florio της Σικελίας πριν από 90 χρόνια (27 Απριλίου 1924), η πρώτη νίκη του πρώτου Silver Arrow W 25 της Mercedes-Benz πριν από 80 χρόνια (3 Ιουνίου 1934), η διπλή νίκη του Silver Arrow W 165 στο Grand Prix της Τρίπολης πριν από 75 χρόνια, η διπλή νίκη των δύο Mercedes-Benz W 196 R "Streamline" Silver Arrows στο Γαλλικό Grand Prix του Reims πριν από 60 χρόνια (4 Ιουλίου 1954 ) και η διπλή νίκη της Sauber - Mercedes C9 στον 24ωρο αγώνα του Le Mans πριν από 25 χρόνια (12 Ιουνίου 1989).

Με αυτές τις επιτυχίες και αμέτρητες άλλες νίκες, η Mercedes-Benz έχει γράψει ιστορία. Οι εξαιρετικές επιδόσεις σε βάθος χρόνου, τόσο των αγωνιστικών αυτοκινήτων όσο και των οδηγών τους υπογραμμίζουν τη φιλοδοξία της μάρκας να παραμένει ηγέτης στο χώρο.

Η νέα σειρά ταινιών «Magical moments. The hour of the Silver Arrows» που διατίθεται σε DVD και Blu-ray παρουσιάζει αναλυτικά τη μοναδική ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes-Benz. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πορτρέτο των «ασημένιων βελών» της Mercedes-Benz και των οδηγών τους με ιστορικές αναφορές στο διάστημα της κυριαρχίας τους, από το 1934 έως το 1955: όπως καταδεικνύει και ο τίτλος «120 χρόνια μηχανοκίνητου αθλητισμού», η σειρά ξεκινά με τη γέννηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και φτάνει έως σήμερα, έτσι ώστε να ακουστεί η φωνή των πρωταγωνιστών του αθλήματος, είτε πρόκειται για οδηγούς αγώνων, είτε για συλλέκτες.

Το 2014 αποτελεί χρονιά – ορόσημο για τη Mercedes- Benz Classic και η παρουσία των κλασικών αυτοκινήτων της φίρμας θα είναι συνεχής σε διάφορες εκθέσεις και επιλεγμένες δραστηριότητες. Ξεκινώντας από την Έκθεση Techno Classica που πραγματοποιείται στην Έσση της Γερμανίας από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου 2014, η Mercedes-Benz θα είναι παρούσα με τη μεγαλύτερη γκάμα αγωνιστικών αυτοκινήτων που έχει παρουσιαστεί ποτέ σε Έκθεση.

Σημαντική παρουσία θα έχει και στον διάσημο αγώνα Mille Miglia (από 14-18 Μαΐου 2014) καθώς και το Goodwood Festival of Speed (26-29 Ιουνίου 2014) . Με τη συμμετοχή της μάρκας στον αγώνα Le Mans Classic (4-6 Ιουλίου 2014) θα ξυπνήσουν οι μνήμες των μεγάλων επιτυχιών που είχε η Mercedes-Benz σε αυτόν τον απόλυτο κλασικό αγώνα αντοχής.

Από τον Μάρτιο του 2014, το Μουσείο της Mercedes - Benz ρίχνει νέο φως στις μαγικές στιγμές της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού με ξεχωριστές προβολές στο Legend Room 7 του Μουσείου.

Ο «πρεσβευτής» της επετείου των 120 χρόνων θα είναι η Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II (W 201), την οποία η Mercedes-Benz Classic έχει κατασκευάσει μαζί με τη 220 SE (W 111), ειδικά για τους ιστορικούς αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο σχεδιασμός του «Evo II» είναι ξεχωριστός, αφού το όχημα προσφέρει ένα γρήγορο ταξίδι στις πιο σημαντικές δεκαετίες της μηχανοκίνησης, από τις απαρχές του μηχανοκίνητου αθλητισμού έως σήμερα, με τη βοήθεια ιστορικών φωτογραφιών που έχουν τοποθετηθεί στο αμάξωμά του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!