«Διπλό» στην Ευρώπη, σερί στην Ελλάδα!

Gazzetta team
Τόσο μετά τη Βρέμη, όσο και μετά τη Ρώμη, ο Ολυμπιακός συνέχισε νικηφόρα στο πρωτάθλημα, όπως αναλύει το gazzetta.gr. Θα γίνει το ίδιο και στην Τρίπολη;

Πραγματικός θρίαμβος ήταν για τον Ολυμπιακό η νίκη μέσα στη Γαλλία επί της Μαρσέιγ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνουν σε αυτό το αποτέλεσμα αν θέλουν να ανέβουν βαθμολογικά στο εγχώριο πρωτάθλημα, όπου έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Πάντως, το «διπλό» μέσα στη Μασσαλία δίνει άλλον αέρα στην ομάδα του Βαλβέρδε ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη και είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσει να τρέχει ένα σερί νικών στο πρωτάθλημα που θα την φέρουν και πάλι στην κορυφή.

Εξάλλου, τόσο μετά τη νίκη στη Βρέμη επί της Βέρντερ όσο και στη Ρώμη επί της Λάτσιο τη σεζόν 2007-2008 που ήταν τα δύο πρώτα «διπλά» του Ολυμπιακού στο Champions League, η ομάδα επέστρεφε στην Ελλάδα και συνέχιζε νικηφόρα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη Βέρντερ κέρδισε για το πρωτάθλημα διαδοχικά τους Απόλλωνα Καλαμαριάς (1-0), Πανιώνιο (4-1), και ύστερα από μία ισοπαλία στην Κρήτη με τον Εργοτέλη (3-3), νίκησε και Λάρισα (1-0) και ΠΑΟΚ (2-1).

Επιπλέον, μετά το παιχνίδι με τη Λάτσιο στη Ρώμη, ακολούθησαν πέντε διαδοχικές νίκες! Αρχή με τον Ατρόμητο (3-1), συνέχεια στο Κύπελλο με τον Διαγόρα (2-1), έπειτα τον Λεβαδειακό (4-0), στη συνέχεια ήταν η νίκη επί της Βέρντερ (3-0) και επί της ΑΕΚ (1-0).

Το σίγουρο είναι ότι τα «διπλά» κάνουν... καλό από όλες τις απόψεις και προσθέτουν επιπλέον δύναμη στην ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Έτσι, ξεκινώντας από τον Αστέρα στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός καλείται να αρχίσει να χτίζει το δικό του σερί νικών και παράλληλα να νικήσει την Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκης», ώστε να προκριθεί στους «16» του Champions League.