Για τις ρίζες της! (pics & vids)

Gazzetta team
Για τις ρίζες της! (pics & vids)

bet365

Ικανοποιημένοι οι άνθρωποι της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ από τη διοργάνωση του Κυπέλλου Κωνσταντινουπόλεως. Μονοπώλησαν το ενδιαφέρον οι τελικοί και οι βενιαμίν του αθλήματος. Φωτορεπορτάζ και βίντεο από το gazzetta.

Γλυκιά γεύση άφησε στους ανθρώπους της Ξιφασκίας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ το Κύπελλο Κωνσταντινούπολης που διοργάνωσε το Σάββατο (28/5) το τμήμα. Το meeting είχε απόλυτη επιτυχία, όπως σας ενημέρωσε σε σχετικό θέμα το gazzetta.gr, το οποίο ήταν και ένας από τους χορηγούς Επικοινωνίας των αγώνων μαζί με το aek365 και το aek-live.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε το συγκεκριμένο τουρνουά, το οποίο οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να το κάνουν θεσμό, αφού γίνεται προς τιμήν της Πόλης των πόλεων, το μέρος όπου γεννήθηκε η Ιδέα της ΑΕΚ. Αυτό που έκανε αίσθηση στους ανθρώπους του αθλήματος ήταν η άρτια διοργάνωση του Κυπέλλου, κάτι που επισήμαναν στον υπεύθυνο του τμήματος Κώστα Ποτού. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφρασαν την άποψη, ότι το τουρνουά ήταν πιο καλά οργανωμένο και από τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Πάντως οι γονείς και τα παιδιά το χάρηκαν και με το παραπάνω! Η Ξιφασκία είναι ένα άθλημα που προάγει το ευ αγωνίζεσθαι και τον σεβασμό στον αντίπαλο. Γι’ αυτό κανείς δεν πρόκειται να δει σε αγώνες του συγκεκριμένου σπορ κρούσματα βίας. Όποιος έμπαινε χθες στο κλειστό του ΟΑΚΑ θα ενθουσιαζόταν από το πολιτισμένο κλίμα και την οργάνωση που παρείχαν οι άνθρωποι του «κιτρινόμαυρου» τμήματος. Όλοι κάθονταν μαζί στις εξέδρες χωρίς να είναι αποκομμένοι μεταξύ τους. Εξάλλου όλοι αυτό που ήρθαν να δούνε ήταν οι επιδόσεις των παιδιών τους καις ας μη κατάφεραν πολλοί από τους συμμετέχοντες να ανέβουν στο βάθρο και να πανηγυρίσουν ένα μετάλλιο!

Οι αγώνες ξεκίνησαν το πρωί και κατά το μεσημέρι διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών! Ωστόσο, αυτοί που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον ήταν φυσικά οι τελικοί, στις κατηγορίες παμπαίδων, παγκορασίδων, νεανίδων και εφήβων.

Πραγματικά, οι τελικοί επεφύλασσαν σπουδαίο θέαμα και όποιοι δεν έμειναν μέχρι το τέλος σίγουρα έχασαν αρκετές και απολαυστικές στιγμές!

«Κιτρινόμαυρες» Παγκορασίες και Νεανίδες

Στους Παμπαίδες, Τέντομας και Πάγκαλος διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τον δεύτερο να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο, συνεχάρη τον αντίπαλό του για τον πολύ καλό αγώνα. Στις παγκορασίδες, η Χούρι Μαριζέτ, το αστέρι της ΑΕΚ κοντραρίστηκε με την Παρασύρη της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου. Αυτό που διακρίνει την «κιτρινόμαυρη» αθλήτρια είναι το πάθος και η δύναμη που δείχνει σε κάθε αναμέτρηση. Δεν θα μπορούσε να χάσει τον τελικό ως πρωταθλήτρια Ομοσπονδίας! Έτσι και έγινε η Μαριζέτ κέρδισε το χρυσό, με την πάντα αξιόμαχη Παρασύρη να βγαίνει δεύτερη!

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η πρώτη οκτάδα στις παγκορασίδες βάφτηκε «κιτρινόμαυρη». Χάλκινη η Μαρία Αγγελή, τέταρτη η Ασημίνα Γκιώνη, πέμπτη η Νικολίνα Βλάχου, ενώ η Αθηνά-Ελένη Ψωφάκη κατέλαβε την έβδομη θέση.

Όσον αφορά τις νεανίδες η Σακελλαρίου νίκησε την Κοτζαμάνη στον τελικό, κάνοντας περήφανους τους ανθρώπους της Αθηναϊκής Λέσχης, καθώς αμφότερες προέρχονται από το συγκεκριμένο σωματείο. Και πάλι όμως την οχτάδα μονοπώλησαν ονόματα από την ΑΕΚ. Χούρι και Γκουντουρά μοιράστηκαν την τρίτη θέση. Η Μπένου βγήπε έκτη, η Χούρι Στοργή έβδομη, η Ζαφείρη όγδοη και η Φραγκοζίδη 10η.

Τιτανομαχία στους εφήβους!

Ο τελικός των τελικών έγινε στους εφήβους. Ο αγώνας του Ντάβολι με τον Γιακουμάτο εξελίχτηκε σε τιτανομαχία! Ήταν ένα ματς με απίστευτο σασπένς! Ο Ντάβολι ήταν πιο προσεκτικός στην αρχή και πήρε αέρα 5 πόντους! Ο Γιακουμάτος πλησίασε στους δύο αλλά σε μία φάση έδειξε να έχει χτυπήσει στο αριστερό του χέρι, καθώς ζήτησε ψυκτικό! Με το που φόρεσε ξανά τα γάντια η αναμέτρηση γύρισε προς το μέρος του παίρνοντας το προβάδισμα. Ο Ντάβολι όμως τον έφτασε ξανά, αλλά στο τέλος έχασε (με ένα πόντο διαφορά), με τον Γιακουμάτο να αναδεικνύεται πρώτος στους έφηβους στο Κύπελλο Κωνσταντινουπόλεως!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις κατατάξεις σε σχετικό θέμα, πατώντας ΕΔΩ.

Από τις πιο ευχάριστές στιγμές της διοργάνωσης ήταν η ανάπαυλα μεταξύ των αγώνων των τελικών! Το τμήμα Ξιφασκίας έφερε στον κεντρικό διάδρομο μικρά παιδάκια που στο μέλλον θα αποτελέσουν τους αυριανούς πρωταθλητές! Μιλάμε για παιδάκια σε νηπιακή ηλικία τα οποία λαμβάνουν τα πρώτα τους μαθήματα στο συγκεκριμένο σπορ.

Οι βενιαμίν πρόσφεραν απίστευτη χαρά στους γονείς και τους προσκεκλημένους με τις γλυκιές φατσούλες τους και τον τρόπο που αγωνίστηκαν. Δεν έλειψαν μάλιστα τα χειροκροτήματα και τα γέλια, με τις φιγούρες των μικρών.

Δείτε το φωτορεπορτάζ που ετοιμάσαμε από το Κύπελλο Κωνσταντινουπόλεως:

 

Τελευταία Νέα