Αστέρας έτοιμος να... λάμψει

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία ολοκληρώθηκε με την ομάδα να μπαίνει... διψασμένη και με πάθος στη νέα απαιτητική χρονιά. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΟΣΤΕΡΜΠΕΡΚ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΛΑΤΑΡΙΩΦ.

Ένα... ταξίδι 17 ημερών έφτασε στο τέλος του. Ο Αστέρας Τρίπολης ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Μπίλντερμπερκ του Όστερμπερκ και πλέον η δουλειά θα συνεχιστεί στην Ελλάδα, με σκοπό η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη για την πρώτη αγωνιστική όπου ο Ολυμπιακός αποτελεί το πρώτο εμπόδιο για τους Αρκάδες και μάλιστα εκτός έδρας.

Ο Μάκης Χάβος έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη δουλειά που έγινε όλο αυτό το διάστημα.

Μαζί με τον βοηθό του Πάρη Ζουμπούλη και το γυμναστή της ομάδας, Παύλο Γκότση φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα το οποίο θα δούλευε πάνω στην τακτική, στην ταχύτητα, στη φυσική κατάσταση, στα τελειώματα των φάσεων, στα στημένα και όχι μόνο. Το 4-2-3-1 και το 4-3-3 με ένα αμυντικό χαφ είναι τα δύο συστήματα που προκρίνονται στις προτιμήσεις του τεχνικού των Αρκάδων, βάσει των όσων είδαμε όλες αυτές τις μέρες τόσο μέσα από τις δοκιμές που έκανε ο Χάβος, όσο και από τα τρία φιλικά που δόθηκαν.Κόντρα σε Σιλφόντε, Καμπούρ και Γκεντσλερμπιρλιγκί οι Αρκάδες σκόραραν 15 γκολ και δέχτηκαν μόλις τέσσερα.

- Ο Ιωαννίδης, τη στιγμή που οι διοικούντες την ομάδα σε συνεννόηση με το Μάκη Χάβο ψάχνουν για το νέο «κανόνι» της ομάδας, εκείνος δείχνει ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Τόσο αγωνιστική όσο και ψυχολογική.

- Ο Καλτσάς όλο αυτό το διάστημα έβγαζε καθημερινά στις προπονήσεις το... λόγο που είναι στην ομάδα. Η χρονιά αυτή αναμένεται να είναι σημαντική για τον ίδιο μιας κι οι στόχοι του είναι μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας να εξελιχθεί κι ο ίδιος. Η Εθνική αποτελεί γι αυτόν το μεγάλο στόχο και μέσα από την ομάδα θα κοιτάξει να φρ΄σει τη φανέλα με το εθνόσημο.

- Δημήτρης Κουρμπέλης: Είναι ο πιο παλιός παίκτης και αρχηγός της ομάδας, αν και είναι μόλις 23 ετών. Φέτος αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα μιας και προορίζεται για την άμυνα, θέση που θα δούμε και τον Ιγκλέσιας.

- Τσιλιανίδης: Είναι ένα «εργαλείο» για πολλές δουλειές. Μπορεί να παίξει στα πλάγια αλλά με την ίδια άνεση - ίσως και καλύτερα - μπορεί να κινείται πίσω από τον επιθετικό.

- Μάσα - Τσάβες: Ο Πάμπλο Μάσα αποτελεί έναν από τους βασικούς παίκτες. Στην τρίτη του χρονιά στην Αρκαδία θέλει να ξεχάσει την περσινή σεζόν, που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα για τον ίδιο. Όρεξη έχει, από ταλέντο άλλο τίποτα και το μόνο που μένει είναι να τον δούμε μέσα στο γήπεδο. Ο Τσάβες από την άλλη, στο φιλικό με την Γκεντσλερμπιρλιγκί ήταν πολύ κινητικός, μάρκαρε, μοίραζε την μπάλα και όσο περνάει ο καιρός τόσο θα ανεβαίνει.

- Δημούτσος-Τσουκαλάς: Ένα δίδυμο πολύ σημαντικό γι αυτά που θέλει ο Μάκης Χάβος. Είναι δύο παίκτες που μπορούν να παίξουν είτε ως 6άρι είτε να αποτελέσουν δίδυμο μπροστά από την άμυνα, είτε να είναι και εσωτερικοί μέσοι, έχοντας από πίσω τους τον Χαμντανί.

Μπέρτος-Γιαννούλης: Συνθέτουν ένα δίδυμο Ελλήνων μπακ που σίγουρα ξεχωρίζει. Κι οι δύο τα πήγαν εξαιρετικά στην προετοιμασία και περιμένουν πολλά και από τους δύο.

Μέχρι στιγμής τα σημάδια που έχουν δείξει οι Αρκάδες είναι ικανοποιητικά αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα. Οι βάσεις έχουν μπει, τα σχέδια του τεχνικού της ομάδας είναι στη σωστή κατεύθυνση και η 10η σερί σεζόν του συλλόγου στη Super League αναμένεται να είναι άκρως ενδιαφέρουσα και σίγουρα γεμάτη προκλήσεις. Άπαντες, όμως, είναι διατεθειμένοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των προσδοκιών, ο οποίοι δεν είναι άλλοι από την επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη.