Η στιγμή της εκτόξευσης πιλότου από μαχητικό αεροσκάφος (vid)

Gazzetta team
Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου, την ώρα που κατέγραφε ασκήσεις πολεμικών αεροσκαφών στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Οι ασκήσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ διεξάγονταν στην αεροπορική βάση March Air, όταν τα πράγματα παραλίγο να πάρουν δραματική τροπή.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που ένα F-16 έκανε ελιγμούς δίπλα ακριβώς από τον αυτοκινητόδρομου από τον οποίο περνούσαν εκατοντάδες οχήματα, όταν ο πιλότος διαπιστώνοντας ότι έχει χάσει τον έλεγχο του αεροσκάφους αναγκάστηκε να κάνει χρήση του εκτοξευτήρα του καθίσματός του για να σώσει τη ζωή του.

Ευτυχώς, όλα εξελίχθηκαν ομαλά, ενώ οι άκρως εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν καρέ καρέ από έκπληκτους διερχόμενους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα έβλεπαν.

Στο βίντεο, εικονίζεται ο πιλότος την στιγμή που ανοίγει το αλεξίπτωτό του και προσγειώνεται ομαλά στο έδαφος, δίχως να έχει τραυματιστεί, ενώ το ακυβέρνητο F-16 κατέπεσε αρκετά χιλιόμετρα μακρύτερα, χωρίς όμως να προκαλέσει θύματα ή υλικές ζημιές, καθώς ο πιλότος πριν το εγκαταλείψει φρόντισε ώστε να το κατευθύνει σε ερημικό σημείο της περιοχής, ώστε να αποφευχθούν τυχόν παράπλευρες απώλειες.

Πληροφορίες: abcnews.com