Δώνης: «Ο Αλαφούζος τηρεί τις διαβεβαιώσεις που μου έδωσε»

Gazzetta team
Ο Γιώργος Δώνης αναφέρθηκε στη δουλειά που έχει γίνει στον Παναθηναϊκό, στα νέα παιδιά από το οποία απαρτίζεται το ρόστερ, δεν έκρυψε το πόσο ευτυχισμένος είναι για τα όσα ζει και αναφέρθηκε στον Γιάννη Αλαφούζο που τηρεί όσα είπαν στις συζητήσεις τους.

Σοσιεδάδ – Θέλτα με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Γιώργος Δώνης, αφού μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό αλλά και την ΑΕΚ, δεν θα μπορούσε να μην σταθεί στην ομάδα του, στην εξαιρετική της πορεία και στα... μυστικά της επιτυχίας. Από την κουβέντα δεν έλειψε κι ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του - βάσει των όσων είπαν οι δύο άντρες πριν δώσουν τα χέρια.

Για το ματς με τον Απόλλωνα και την προετοιμασία της ομάδας του πριν από τα ματς είπε: «Είχαμε δει τον Απόλλωνα, που το 4-5-1 του όταν αμύνεται γίνεται 3-6-1. Όταν είναι καλυμμένο το πλάτος, πρέπει να βάλεις παίκτες στο κέντρο, γι' αυτό παίξαμε με ρόμβο. Είχαμε καλές συνεργασίες και το ματς έγινε πιο εύκολο μετά το 2-0.

Μαζευτήκαμε την Πέμπτη όλοι, που εκτός από την ανάλυση του αντιπάλου, είχαμε μια κουβέντα με ερωτήσεις και απαντήσεις για το τι πρέπει να βελτιώσουμε. Οταν βλέπουμε τον αντίπαλο και ετοιμάζουμε το πλάνο, αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό. Δουλεύουμε πολύ πάνω στο πλάνο του αντιπάλου. Τα παιδιά το βάζουν στο γήπεδο, φεύγουν από την προπόνηση και την επόμενη μέρα είναι έτοιμοι. Γι' αυτό είναι άξιοι συγχαρητηρίων».

Για το ότι η ομάδα "χτίστηκε" με νέα παιδιά: «Εμείς πήγαμε με πρόγραμμα. Όταν έγιναν διαπραγματεύσεις και μίλησα με τον κύριο Αλαφούζο, στις κουβέντες όλες αυτές που όνειρό μου προπονητικά ήταν να έρθω στην ομάδα μου, έπρεπε να πάρω κάποιες διαβεβαιώσεις. Και αυτές τις διαβεβαιώσεις που μου έδωσε ο κύριος Αλαφούζος τις τηρεί όλες. Και στις πληρωμές».

Για το πλάνο που υπάρχει: «Υπάρχει ένα συγκεκριμένα πλάνο. Ο κυρίαρχος στόχος δεν είναι το ποια θέση θα πάρουμε αλλά το πως θα αποκτήσει η ομάδα σταθερότητα στην εξέλιξή της. Αν κάνουμε ένα ρόστερ 25 παικτών οι 15 να είναι Ελληνες, ώστε οι 10 ξένοι που θα έρχονται να μας δίνουν κάτι διαφορετικό απ' αυτό που έχουμε. Σ' αυτές τις πορείες (σ.σ εννοεί στην Ευρώπη) που έγιναν στο παρελθόν η βάση ήταν πάλι ελληνική. Εχουμε παιδιά από 18-24 ετών».

Για τη δουλειά που έχει γίνει: «Είμαστε ένα ενωμένο γκρουπ, έχει γίνει πολλή δουλειά από το καλοκαίρι. Αυτό που ακούνε οι παίκτες από τον προπονητή τους είναι να δίνουν το 100% κι ας κάνουν λάθος. Η εμπιστοσύνη δεν κερδίζεται με το μαστίγιο. Ήταν ένα κομμάτι που δουλέψαμε με τον Νταμπίζα να μας εμπιστευτούν οι παίκτες. Είναι πολλά πράγματα που έχουν διαφοροποιηθεί. Είμαι πολύ πιο ήρεμος, πιο ώριμος... Προσπαθώ η συμπεριφορά μου να βοηθήσει κι αυτά τα παιδιά.

Πίσω από τον προπονητή, υπάρχει ένα τιμ που εξελίσσεται όπως κι εγώ. Είναι πολύ όμορφο αυτό που ζούμε, στόχος μας δεν είναι να φτάσουμε στα όριά μας αλλά να τα ξεπεράσουμε.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό. Επειδή οι αναμνήσεις στην ομάδα ήταν πολύ όμορφες, η οικογένειά μου βλέπει καθημερινά χαμογελαστό. Δεν ξέρω πόσο διαρκέσει αυτό προπονητικά. Χαίρομαι πολύ που έχω τον Χρήστο, ελπίζω κάποια στιγμή να έχω και τον Τάσο».