Από τον Γιαννιώτα στον Αγκάνθο…

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το εμφανέστατο πρόβλημα του ΑΡΗ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και το σκοράρισμα, τις πιθανές λύσεις, αλλά και άλλου είδους ζητήματα εκτός αγωνιστικών χώρων.

Το παιχνίδι με την Μπενφίκα (Β στην ουσία) έδειξε για μια ακόμα φορά τα προβλήματα που έχει ο ΑΡΗΣ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στο σκοράρισμα. Η ομάδα όχι απλά δεν σκοράρει, αλλά δυσκολεύεται ακόμα και να δημιουργήσει 1-2 κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Είναι εμφανέστατο ότι το θέμα δεν είναι μόνο το φορ, αλλά πως αρχικά θα φτάσει η μπάλα στον παίκτη που θα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Την δεδομένη χρονική στιγμή ο ΑΡΗΣ έχει σκοράρει μόλις δυο γκολ σε δυο φιλικά παιχνίδια, είχε ένα καλό ημίχρονο με αντίπαλο την Φιορεντίνα, ένα ανάλογο κόντρα στον ΟΦΗ και κατά τα άλλα μικροδιαστήματα στα φιλικά είτε με την Κόμο ή την Καισέρισπορ.

Κοινός παρανομαστής πάντα; Η κακή ανάπτυξη και η απουσία του γκολ. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι με την έλευση του Αγκάνθο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Δεν είναι όμως τόσο απλό το θέμα. Ο Αγκάνθο για να βάλει γκολ πρέπει να πάει η μπάλα είτε στα πόδια του, είτε στο κεφάλι του. Και είναι αλήθεια ότι από το παιχνίδι με την Μπενφίκα δεν μπορεί να κριθεί ο Ισπανός, αλλά με βάση το βιογραφικό του αναμένεται να δώσει λύσεις και μάλιστα παρά το 1.77 αρκετές φορές με το κεφάλι.

Πιστεύω ότι ο Μάκης Κατσαβάκης πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ στον τομέα της τροφοδότησης του Ισπανού και έχω την αίσθηση ότι ο ιδανικός… πασέρ για τον Ισπανό απουσίαζε από το σχήμα του ΑΡΗ. Ο λόγος για τον Γιάννη Γιαννιώτα ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει με αξιώσεις προβλήματα στους αντιπάλους αμυντικούς και με την ταχύτητα του να δώσει το χώρο στον Αγκάνθο για να βρει τον τρόπο να απειλήσει τα αντίπαλα δίχτυα. Πρέπει όμως να δώσει και την… πάσα κι σε αυτό ο Γιαννιώτας που ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση οφείλει να το κάνει βίωμα στο παιχνίδι του.

Κόντρα στην Μπενφίκα απουσίαζε και ο Τριαναταφυλλάκος και το πρόβλημα έγινε αυτομάτως ακόμα μεγαλύτερο. Πουλίδο και Κοέλιο ξεχώρισαν αμέσως έστω κι αν υπάρχουν ενστάσεις για τον πρώτο σε ρόλο αμυντικού χαφ. Είναι πολυτέλεια πάντως για τον ΑΡΗ αυτός ο παίκτης να είναι εκτός ενδεκάδας, όπως βέβαια κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τον Βελλίδη. Ας πραγματοποιηθεί ένα κοινό ραντεβού Κατσαβάκη, Βελλίδη, διοίκησης (τόσο δύσκολο είναι να βρεθούν οι τρεις πλευρές μαζί;) και να λυθεί το θέμα. Όχι μιλάει η διοίκηση με Κατσβάκη, όχι μετά μιλάει με Βελλίδης, μετά μιλάνε Κατσαβάκης και Βελλίδης και άκρη δεν βγαίνει γιατί ο καθένας λέει τα δικά του. Στην ομάδα, άλλωστε υπάρχει ιεραρχία. Διοίκηση, προπονητής, παίκτης.

Πλέον με αντίπαλο την ΑΕΚ ο Μάκης Κατσαβάκης πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα με όσο καλύτερο τρόπο γίνεται για να διεκδικήσει τη πρώτη νίκη. Για αυτό καθαυτό το παιχνίδι θα τα πούμε όμως στο επόμενο σημείωμα μου…

Υ..Γ.1 Τα έγραφα και την μέρα που ο ΟΠΑΠ έβγαλε την ανακοίνωση και ξεμπρόστιασε και τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΑΡΗΣ κινδυνεύει από περιπτώσεις όπως του Κουλοχέρη γιατί πέρσι με το μαχαίρι της Πολιτείας στον λαιμό του πλήρωνε την εφορία είτε για να σφραγίσει εισιτήρια είτε για να είναι συνεπής στις δόσεις του. Και σήμερα που μιλάμε είναι 100% συνεπής και φορολογικά-ασφαλιστικά ενήμερος. Την ίδια στιγμή διαβάζω σήμερα στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ ότι δεν μπορεί να σφραγίσει εισιτήρια, ότι ακόμα δεν έχει αποπληρώσει από πέρσι το άρθρο 44 και διάφορα άλλα παρόμοια. Πρόβλημα όμως με αφαίρεση βαθμών ακόμα δεν έχει. Καθώς οι προσφυγές της (πχ Καφές τώρα αρχίζουν να σκάνε). Λεφτά να πληρώσει την εφορία δεν έχει, αλλά μπορεί να πληρώσει την ρήτρα του Κατίδη ή να αγοράσει τον Κατσικοκέρη ή τον Φουρτάδο. Κι αν η Πολιτεία δεν δώσει συνολική λύση σε όλες τις ομάδες, η ανισονομία θα συνεχίζεται και μάλιστα ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ θα παρουσιάζονται κι ως ευνοημένες…

Υ.Γ.2 Όλοι μπορούν να αντιληφθούν το πόσο διαφέρουν Λαζαρίδης και Πρίττας με τον Κουλοχέρη. Ειδικά ο δεύτερος που έχει «περάσει» όσα και ο Ευθύμης. Και προσέξτε κανείς δεν αναφέρετε σε δεδουλευμένα που έχουν κάθε δικαίωμα να τα πάρουν. Δεν είναι όμως μόνο τα χρήματα που μετράνε…

Υ.Γ.3 Αυτή η εβδομάδα μπορεί να αλλάξει πολλά στον ΑΡΗ απλά και μόνο με μία προσωρινή διαταγή για το άρθρο 99 σε συνδυασμό με το άρθρο 15 (για χρέη προς το δημόσιο). Αυτό όμως θα είναι μόνο η ένεση. Για αυτό πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες από την Λίγκα για συνολική ρύθμιση. Άλλωστε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ καίγονται πολύ περισσότερο ή για να είμαι ακριβής από τα μέσα Οκτώβρη θα καίγονται πολύ περισσότερο…

Υ.Γ.4 Το ανέφερα και στον ίδιο τον Αντώνη Ζαμπέτα στην ραδιοφωνική έκδοση του AllAboutARISστο Libero. Γνωρίζοντας ότι είναι δύσκολο, προσπαθείς στο συμφωνητικό για το παιχνίδι να προσθέσεις ένα απλό όρο παρουσίας ορισμένων παικτών από την πρώτη ομάδα ή έστω του προπονητή. Γιατί οι ίδιοι ακριβώς παίκτες να έρχονταν (Η Μπενφικά Bμε 3-4 παίκτες της πρώτης ομάδας, με μπάτζετ βέβαια 7 εκ ευρώ!!!), αλλά στον πάγκο ήταν ο Ζόρζε Χέσους κανείς δεν θα έλεγε το παραμικρό με δεδομένο ότι 14 παίκτες της Μπενφίκα έλειπαν με τις εθνικές τους ομάδες. Ας γίνει αυτό μάθημα για την επόμενη φορά.

Υ.Γ.4 Ζητήθηκε και δημοσιεύεται μιας και πλησιάζει και το παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής. Έφη, φίλαθλη του συμπολίτη (πως το επιτρέπει αυτό ο Γιάννης δεν μπορώ να το καταλάβω), πλησιάζει ο χρόνος να (ξανα) αλλάξει το λεωφορείο του ΠΑΟΚ τα λάστιχά του. Πιστεύω ότι το βουλκανιζατέρ του Καλόπουλου είναι το ιδανικό. Ως τότε συνέχισε να απολαμβάνεις τα αρειανάκια σου, στις ακαδημίες του Θεού του Πολέμου, με την κιτρινόμαυρη φανέλα!!!