Μίλτος Τεντόγλου: Το άλμα, οι αντιδράσεις και ώρα... «για να πιω καφέ» (pics & vid)

Δήμος Μπουλούκος
Μίλτος Τεντόγλου: Το άλμα, οι αντιδράσεις και ώρα... «για να πιω καφέ» (pics & vid)

bet365

Το Gazzetta έζησε από κοντά και το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα και σας μεταφέρει όσα έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου αμέσως μετά τη νίκη στον τελικό του μήκους και δεν έδειξαν οι κάμερες.

Το Gazzetta ήταν παρών στο χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου και καταγράφει όσα ακολούθησαν το άλμα του στα 8.41 με το οποίο «καθάρισε» τους δύο Κουβανούς!

Στην αρχή μάλιστα δεν το είχε καταλάβει, καθώς απέμεναν τα τελευταία άλματα του Ετσεβερία και του Μάσο κι έπρεπε να του φωνάξει από την εξέδρα ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι για να αντιληφθεί τι συμβαίνει.

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας που ήταν στην κερκίδα έκαναν σαν τρελά, αλλά και οι συναθλήτριες του Κρίστι Αναγνωστοπούλου και Σταματία Σκαρβέλη.

κερκίδα

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, πήγε προς το μέρος του και του φώναζε «μπράβο αγόρι μου, μπράβο». Σπουδαίες στιγμές για όλη την ελληνική ομάδα.

κερκίδα

Κάποιος του έδωσε μία ελληνική σημαία, την πέρασε γύρω από την πλάτη του και κοίταζε αμήχανα τους φωτογράφους. Αλλωστε ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας.

Εγκρατής και ήρεμος, δεν έχει τις αντιδράσεις που έχουν άλλοι συναθλητές του. Γι’ αυτό και είναι ο Ολυμπιονίκης που μάλλον έχει πανηγυρίσει λιγότερο το χρυσό μετάλλιο εδώ στο Τόκιο.

φωτογραφία

Δεν παρέλειψε να βγάλει και την κλασική φωτογραφία με τους άλλους δύο αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο, τους Κουβανούς Ετσεβερία και Μάσο.

Κουβανοί

Ακολούθησε η ρουτίνα που ακολουθούν όλοι οι Ολυμπιονίκες.

Πηγαίνουν αμέσως στη μικτή ζώνη και μιλούν σε όλους τους διεθνείς τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν τα δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων

Μικτή ζώνη

Εκεί διαδραματίστηκε και μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ημέρας. Ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι που τον περίμενε υπομονετικά, τον αγκάλιασε για πρώτη φορά.

Σαν πατέρας με τον γιο. Ένα χρυσό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του πιο επιτυχημένου προπονητή στην ιστορία του ελληνικού στίβου

Πομάσκι

Μετά ήταν η σειρά των εκπροσώπων του γραπτού Τύπου.

Ο Μίλτος απαντούσε σε όλους, με το ίδιο χαμηλό προφίλ.

Ελεγε και ξανάλεγε ότι είναι τυχερός και ότι ο Κουβανός Ετσεβερία άξιζε τη νίκη…

Μικτή ζώνη

Επόμενος σταθμός η συνέντευξη Τύπου των νικητών σε ένα αγώνισμα, μία διαδικασία που τηρείται απαρέγκλιτα για όλους τους μεταλλιούχους των Ολυμπιακών Αγώνων.

Και εκεί ο Μίλτος κράτησε το ίδιο προφίλ. Εδωσε συγχαρητήρια στους αντιπάλους του κι όταν τον ρώτησε ο Ελληνας δημοσιογράφος Μάκης Τσίλκος για το παγκόσμιο ρεκόρ, απάντησε: «Εδώ δεν έχω ακόμα το πανελλήνιο ρεκόρ, για το παγκόσμιο θα μιλήσω».

Ενώ και σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου γιατί είναι τόσο ήρεμος και δεν πανηγύρισε όπως άλλοι, είπε με αφοπλιστικό τρόπο: «Ετσι είμαι εγώ, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου».

ΣΤ

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, είχε τη δυνατότητα να δει για πρώτη φορά το βίντεο από το τελευταίο του άλμα, μία στιγμή που κατέγραψε το Gazzetta.

Ο Μίλτος αφού τελείωσε τις απαντήσεις στους δημοσιογράφους, διαδικασία που δεν του αρέσει ιδιαίτερα, πήγε συνοδεία για ντόπινγκ κοντρόλ, όπως όλοι όσοι ανεβαίνουν στο βάθρο.

Και μετά επιστροφή στο Ολυμπιακό Χωριό για ξεκούραση, αφού το απόγευμα θα ακολουθούσε η απονομή.

Όταν τον ρώτησα τι είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν επιστρέψει στο Ολυμπιακό Χωριό, απάντησε με τρεις λέξεις… «θα πιω καφέ»!

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα