Τεντόγλου στο Gazzetta: «Μπορώ να κάνω 8.50 και θα είναι άλμα για μετάλλιο»

Τεντόγλου στο Gazzetta: «Μπορώ να κάνω 8.50 και θα είναι άλμα για μετάλλιο»

bet365

Το Gazzetta μίλησε με τον Μίλτο Τεντόγλου αμέσως μετά την εύκολη πρόκριση του στον τελικό του μήκους με 8.22 και είδε έναν αθλητή άνετο, έτοιμο να φτάσει ψηλά!

Για τον Μίλτο Τεντόγλου ο προκριματικός του μήκους ήταν εύκολη διαδικασία. Χωρίς να ζοριστεί έφτασε στα 8.22, την δεύτερη καλύτερη του αγώνα και πλέον προετοιμάζεται για τον τελικό της Δευτέρας. Το πόσο άνετος ήταν, φάνηκε και από τις δηλώσεις του: «Ξεμπέρδεψα με το πρώτο άλμα. Ηθελα να μην κουραστώ και να μην αγχωθώ χωρίς λόγο, γιατί αν δέχεται το σώμα συνεχώς πίεση δεν είναι καλό. Είμαι χαλαρός, ένα απλό αλματάκι έκανα , μπορώ πολύ περισσότερο. Ηταν το ταρτάν γρήγορο και βολικό για μένα, όλα εντάξει.»

Πλέον βλέπει μπροστά του μόνο τον τελικό: «Σε mood τελικού είμαι εδώ και αρκετό καιρό. Πολλές φορές ο προκριματικός είναι εξίσου σημαντικός, δεν πρέπει να τον υποτιμήσεις. Πολλοί αθλητές έχουν χάσει έτσι χωρίς λόγο. Σκεφτόμουν να κάνω ένα αλματάκι, κάνοντας πολύ καλό ζέσταμα. Δεν τα έδωσα όλα, αλλά ήταν ένα καλό άλμα.»

Ο Μίλτος αποφεύγει συνήθως τα μεγάλα λόγια. Αυτή τη φορά, όμως, δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις και μας είπε ξεκάθαρα ότι θέλει μετάλλιο με ένα άλμα κοντά στο 8.50. «Είμαι σε καλή κατάσταση κι ένα άλμα στα 8.20 το βγάζω χαλαρά, γι αυτό και φαίνομαι χαλαρός. Ετσι όπως είδα το άλμα μου και με είδα, πιστεύω ότι μπορώ να κάνω 8.50, εκτός εάν είναι άκυρα. Και θα είναι άλμα για μετάλλιο, γιατί εκτός από τον Ετσεβερία που έκανε 8.50 δεν βλέπω άλλον να έχει συχνότητα αλμάτων να κάνει κάτι τόσο ψηλά».

Δεν τον ανησυχεί ούτε και το γεγονός ότι ο τελικός θα γίνει πρωϊ, που συνήθως οι αθλητές του στίβου δεν είναι στα καλύτερα τους. Αλλά έχοντας 8.60 φέτος , πως να ανησυχεί; «Οι τελευταίες μου προπονήσεις γίνονται πρωϊ για αυτό το λόγο. Σήμερα ήταν λίγο παράξενα γιατί ήταν απόγευμα ο αγώνας. Δεν ξέρω πως θα είναι με τη ζέστη, αλλά δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα», κατέληξε ο Μίλτος.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα