Πανδαισία βόλεϊ στην Σύρο!

Πανδαισία βόλεϊ στην Σύρο!

bet365

Από όλα είχε η πρεμιέρα του Final-8 στην Σύρο. Μεγάλα ντέρμπι, εκπλήξεις, εντάσεις, μέχρι και αποβολή. Το gazzetta.gr σας θυμίζει την πρώτη μέρα, με τους Ηρακλή, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Λαμία να παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Καλύτερος τρόπος για να αρχίσει το Final-8 του Κυπέλλου ανδρών που διεξάγεται στην Σύρο δεν μπορούσε να βρεθεί. Η γιορτή του βόλεϊ στο άνοιγμα της αυλαίας της την Τετάρτη τα είχε πραγματικά όλα και σίγουρα ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό φίλο του αθλήματος. Τον κόσμο που είτε γέμισε το κλειστό γυμναστήριο, δείχνοντας πως οι κάτοικοι της Σύρου αγαπάνε το άθλημα, είτε είδε τους αγώνες μέσω του υπολογιστή του, μετά την προσπάθεια που έκανε η ΕΟΠΕ για live streaming. Μια πολύ καλή προσπάθεια, που όντως είχε προβλήματα, τα οποία αν διορθωθούν σίγουρα θα προσφέρουν στο άθλημα, καθώς η τεχνολογία θα πρέπει να συμβαδίσει με το βόλεϊ.

Όσον αφορά την πρεμιέρα, είπαμε πως τα είχε όλα. Είχε μεγάλα ντέρμπι, καθώς τρία από τα τέσσερα παιχνίδια χρειάστηκαν πέντε σετ για να βγει ο νικητής. Είχε μεγάλες εκπλήξεις με την Λαμία και τον Παναθηναϊκό να προκρίνονται κόντρα σε Φοίνικα και Άρη αντίστοιχα. Είχε ένταση και φωνές για την διαιτησία με αποκορύφωμα το ματς του Ολυμπιακού με τον Παμβοχαϊκό. Είχε ακόμα και αποβολή παίκτη, αυτή του Χρήστου Δημητρακόπουλου στο παιχνίδι που αναφέραμε πριν.

Είχε έναν σοβαρό τραυματισμό αυτό του Ιβάν Κόλεφ που θα μείνει εκτός για έναν μήνα, αφήνοντας το «τριφύλλι» χωρίς τον έναν από τους δύο ακραίους του για ένα σημαντικότατο διάστημα με αγώνες… φωτιά. Και τέλος είχε μια κλήρωση με ένα μεγάλο ντέρμπι για τα ημιτελικά, με τον Ηρακλή να παίζει με τον Ολυμπιακό.

Το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό της γιορτής, στην οποία συνεχίζουν οι Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Λαμία και Ολυμπιακός (με την χρονική σειρά που προκρίθηκαν), με τους «πράσινους» στον πρώτο ημιτελικό της Παρασκευής (17:00) να υποδέχονται ως τυπικά γηπεδούχοι την Λαμία και τους «κυανόλευκους» στις 19:30 τους «ερυθρόλευκους». Θα γίνει αναφορά σε κάθε ματς, θυμίζοντας τα όσα σχετικά έχουν γραφτεί.

Δεν μπόρεσαν να χαρούν την πρόκριση οι «πράσινοι»

Θα ξεκινήσουμε με το πρώτο χρονικά ματς, στο οποίο ο Παναθηναϊκός έκανε την μεγάλη έκπληξη παίρνοντας την πρόκριση στον ημιτελικό μετά τη νίκη του επί του Άρη με 3-2, παρότι δύο φορές βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ωστόσο οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να χαρούν την επιτυχία τους, καθώς τραυματίστηκε ο Ιβάν Κόλεφ, με τον Βούλγαρο να μένει εκτός δράσης για έναν μήνα. Αγωνία υπάρχει και για τον Στέλιο Πιπέργια που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην μέση, ενώ από την άλλη ο Σωτήρης Πανταλέων αναχώρησε για το νησί προκειμένου την Παρασκευή να βοηθήσει στον ημιτελικό.

Ο Ηρακλής ο μόνος που έκανε πλάκα…

Όπως αναφέραμε στο ξεκίνημα, οι τρεις από τους τέσσερις αγώνες κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Ο μοναδικός που δεν χρειάστηκε καν να φτάσει όχι στα πέντε σετ, αλλά ούτε στα τέσσερα, ήταν αυτός του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ, με τον «γηραιό» να κάνει επίδειξη δύναμης, απέναντι στον «δικέφαλο» που έπαιξε χωρίς τον Μπορόβνιακ και να κερδίζει με 3-0.

Οι… κουρσάροι ήταν από την Λαμία!

Αν η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη ήταν μεγάλη έκπληξη, αυτή της επιτυχίας της Λαμίας επί του οικοδεσπότη Φοίνικα Σύρου με 3-2 ήταν τεράστια. Οι γηπεδούχοι προερχόντουσαν με μεγάλες νίκες επί του Παμβοχαϊκού εκτός και του Ηρακλή εντός και εμφανιζόντουσαν ως ένα από τα φαβορί για την κούπα. Έπεσαν όμως πάνω στην ψυχωμένη ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, η οποία της έχει βρει το κουμπί, μιας και νίκησε τους… πειρατές για τρίτη φορά φέτος και δεύτερη μέσα στο σπίτι τους.

Ντέρμπι με τα όλα του και πρόκριση με διαμαρτυρίες…

Η πρώτη μέρα έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, επικράτησε του Παμβοχαϊκού με 3-2, σε έναν αγώνα που είχε ακόμα και αποβολή παίκτη. Οι Βραχατιώτες έχουν φρικτά παράπονα από την διαιτησία του Γιώργου Καραμπέτσου, ο οποίος στο τέταρτο σετ απέβαλε τον λίμπερο των ηττημένων Χρήστο Δημητρακόπουλο με τον πρώην διεθνή να φωνάζει πως δεν είπε τίποτα. Τέτοια ματς πάντως σίγουρα βοηθάνε το άθλημα, παρότι η διαιτησία όντως δεν στάθηκε στο ύψος της.

Κερδισμένος: Από τους Παναθηναϊκό και Λαμία, θα βάλουμε τους δεύτερους στην θέση αυτή. Οι Ρουμελιώτες επικράτησαν των γηπεδούχων, δεν είχαν απώλειες όπως οι «πράσινοι» και στον ημιτελικό κόντρα στο «τριφύλλι» φαντάζουν ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό.

Χαμένος: Ο Φοίνικας Σύροου ήταν ο χαμένος της πρώτης μέρας και του Finaal-8 συνολικά, καθώς παρότι οικοδεσπότης και προερχόμενος από πολύ καλές εμφανίσεις δεν μπόρεσε να προκριθεί ούτε στα ημιτελικά, χάνοντας από την Λαμία.

Παίκτης που ξεχώρισε: Υπήρχαν παίκτες με περισσότερους πόντους, αλλά η εμφάνιση του Στίγγα στο ματς με τον Άρη τον βάζει στην θέση αυτή. Ο νεαρός κεντρικός κέρδισε 16 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά και ήταν αυτός που έκανε την διαφορά στον αγώνα με τους «κίτρινους»..

Έκπληξη: Δύο ήταν οι εκπλήξεις και τις αναφέραμε πολλές φορές. Οι Παναθηναϊκός και Λαμία ήταν τα αουτσάιντερ κόντρα σε Άρη και Φοίνικα, αλλά είναι αυτοί που θα συνεχίσουν και θα παίξουν και μαζί για μια θέση στον τελικό.

Τι μας μένει: Μας μένουν τα πολύ ωραία παιχνίδια και το γεμάτο κλειστό. Ήταν μια γιορτή του βόλεϊ που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στην πανέμορφη Σύρο.

Η απογοήτευση: Η διαιτησία ήταν η απογοήτευση στην πρεμιέρα, καθώς τόσο ο Φοίνικας, όσο και ο Παμβοχαϊκός έχουν μεγάλα παράπονα. Κακή μέρα για τους… άρχοντες των αγώνων και μακάρι τα πράγματα να αλλάξουν στην συνέχεια.

Η δήλωση: «Επιτέλους νίκη», ανέφεραν στον Παναθηναϊκό προπονητής και παίκτες, δείχνοντας πόσο περίμεναν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Καλύτερη επτάδα

Πασαδόρος: Μαρούλης

Ακραίοι: Κόλεφ, Ποτότσνικ

Κεντρικοί: Παντακίδης, Στίγγας

Διαγώνιος: Τσούροβιτς

Λίμπερο: Κουζούνης

 

Τελευταία Νέα