Premier League: Τρίποντο τετράδας για Τότεναμ, ο φανταστικός Σολάνκε «χάλασε» το ντεμπούτο του Νούνο Εσπίριτο

bet365

Η Τότεναμ τα βρήκε σκούρα κόντρα στη μαχητική Έβερτον, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 και επέστρεψε στην πρώτη τετράδα της Premier League. Ο Σολάνκε με χατ τρικ «χάλασε» το ντεμπούτο του Νούνο Εσπίριτο στη Νότιγχαμ. Τρίποντο «χρυσάφι» της Λούτον, 1-0 τη Νιούκαστλ.

Σπουδαία και δύσκολη νίκη πήρε η Τότεναμ, που... αγχώθηκε κόντρα στην Έβερτον. Οι Σπερς τα βρήκαν σκούρα κόντρα στα πολύ μαχητικά - και πιθανότατα αδικημένα από το αποτέλεσμα Ζαχαρωτά - αλλά με το τρίποντο (2-1) ανέβηκαν στην πρώτη τετράδα της Premier League, δύο βαθμούς πάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι. Στη 16η θέση η Έβερτον μετά από τις τέσσερις σερί νίκες.

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε το ματς η Τότεναμ, η οποία μπήκε δυνατά και πήρε από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 9' ο Ριτσάρλισον άνοιξε από κοντά το σκορ μετά το γύρισμα του Τζόνσον και στο 18' ο Σον από την καρδιά της περιοχής έκανε το 2-0. Η ομάδα του Ντάις βέβαια, ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της και έβαλε πολύ δύσκολα στον Βικάριο, που χρειάστηκε να φωνάξει «παρών» αρκετές φορές.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ακόμα περισσότερο στο δεύτερο μέρος, είχαν ακυρωθέν γκολ, δύο δοκάρια με τους Γκάρνερ και Ντανζούμα και άλλες καλές στιγμές, στις οποίες έφταναν κυρίως μέσω εξαιρετικού πρέσινγκ. Στο 82' ο Γκόμες έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι μειώνοντας με ωραίο μονοκόμματο σουτ, αλλά η Έβερτον δεν έφτασε ποτέ στην - πιθανότατα δίκαιη - ισοφάριση και η Τότεναμ πανηγύρισε το τρίποντο.

O «killer» Σολάνκε λύγισε τη Νότιγχαμ των δέκα παικτών

Με το «αριστερό» μπήκε στην εποχή του Νούνο Εσπίριτο Σάντο η Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι Reds στο ντεμπούτο του Πορτογάλου τεχνικού ηττήθηκαν με 3-2 στο «City Ground» από την Μπόρνμουθ. «Καθάρισε» ο Ντομινίκ Σολάνκε με χατ τρικ. Στην 11η θέση οι φιλοξενούμενοι με 22 βαθμούς, όσους έχει και η Τσέλσι, ενώ οι γηπεδούχοι είναι μια θέση πάνω από τον υποβιβασμό στο +2 από τη Λούτον, η οποία όμως έχει ματς λιγότερο.

Οι ισορροπίες άλλαξαν από νωρίς, στο 24' όταν ο Μπολί αποβλήθηκε με ακραία αυστηρή έως... ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 47' η Νότιγχαμ άνοιξε το σκορ με το πλασέ του Ελάνγκα αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Σολάνκε ισοφάρισε και στο 58' με πλασέ εξ επαφής ανέτρεψε το σκορ. Στο 74' ο Γουντ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκιμπς - Γουάιτ ισοφάρισε, όμως εν τέλει στο 90+4' ο Σολάνκε με κεφαλιά πέτυχε το τρίτο του γκολ και χάρισε το τρίποντο στα Κεράσια.

Ανάσα της Λούτον με... θύμα τη Νιούκαστλ

Σπουδαία νίκη κατάφερε να πάρει η Λούτον, η οποία επικράτησε με το... ισχνό αλλά πολύτιμο 1-0 της Νιούκαστλ στο «Κένιλγουορθ Ρόουντ» και ανέβηκε στο -2 από τις θέσεις ασφαλείας στην Premier League. Επιστροφή στα αρνητικά αποτελέσματα για την εξουθενωμένη ομάδα του Χάου.

Ο Άντρος Τάουνσεντ πέτυχε με κοντινή κεφαλιά στο 25' το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, αφιερώνοντας μάλιστα το τέρμα που χάρισε τη νίκη στους Χάτερς στον αρχηγό τους, Τομ Λόκιερ, που πριν μια εβδομάδα είχε καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο.

Σημαντικό τρίποντο της Μπέρνλι στο «Craven Cottage»

Η Μπέρνλι πήρε σπουδαίο «διπλό» στο «Craven Cottage» με φόντο τη μάχη για την παραμονή στην Premier League, καθώς επικράτησε της Φούλαμ 2-0 και πλησίασε στο -3 τη Νότιγχαμ.

Η ομάδα του Βινσέν Κομπανί ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και άνοιξε το σκορ στο 47ο λεπτό, με το άπιαστο σουτ εκτός περιοχής του Οντομπέρ. Στο 66' η Μπέρνλι διπλασίασε τα τέρματά της, με το γκολ του Μπέργκε, ο οποίος με ωραίο μακρινό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό σκορ του αγώνα.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα