Ο έλεγχος των 13 «Ελλήνων» στη δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ο έλεγχος των 13 «Ελλήνων» στη δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ (vids)

bet365

Ο Ζίβκοβιτς ήταν ο κορυφαίος της Σερβίας στη ματσάρα με το Καμερούν, όπου για τα «Αδάμαστα Λιοντάρια» ξεχώρισαν οι Ενκουλού, Κουντέ. Οι Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Σισέ διατήρησαν Ιράν και Σενεγάλη αντίστοιχα στο «κόλπο» της πρόκρισης για τους τους «16» του Μουντιάλ.

Μουντιάλ πράξη δεύτερη λοιπόν και από σήμερα (29/11) μπήκαμε στην τελική ευθεία της φάσης των ομίλων, αφού απομένει μόνο ένα ματς για το group stage και σύντομα θα έχουμε τη λίστα με τις κατά τεκμήριο 16 καλύτερες Εθνικές Ομάδες του κόσμου.

Οπως συνέβη και στην πρώτη «στροφή» έτσι και σε εκείνη που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες αρκετοί εκ των 13 εκπρόσωπων της Super League έκαναν αισθητή την παρουσία τους και επ’ ευκαιρία θα θυμηθούμε τα πεπραγμένα τους.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που «έφτιαξε» τα δύο από τα τρία γκολ της Σερβίας κόντρα στο Καμερούν (3-3) διεκδικεί τον αντίστοιχο τίτλο του MVP, σε έναν αγώνα μάλιστα όπου οι Νίκολας Ενκουλού και Πιέρ Κουντέ ήταν εκ των κορυφαίων για τα «Αδάμαστα Λιοντάρια» και διέθετε έντονο «ελληνικό χρώμα».

Την ίδια στιγμή οι Εχσάν Χατζισαφί και Μιλάντ Μοχαμαντί οδηγούν το Ιράν στον επόμενο γύρο, ενώ ο Παπέ Αμπού Σισέ βρίσκεται στην… πρώτη γραμμή των διακριθέντων της Σενεγάλης που επίσης διεκδικεί ένα «εισιτήριο» για τους «16».

Αντρίγια Ζίβκοβιτς (Σερβία)
Τον τίτλο του κορυφαίου, μέχρι στιγμής, αγώνα της διοργάνωσης φέρει το Σερβία-Καμερούν 3-3 και ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έβαλε… φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην αναμέτρηση.

Ο 26χρονος αγωνίστηκε σε όλη την αναμέτρηση, ήταν ιδιαίτερα απειλητικός από τα άκρα και αρχικά «έφτιαξε» στο 45’+1’ το γκολ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, ενώ κάτι ανάλογο έκανε και στο 53’ με εκείνο του Μίτροβιτς, σε ένα χρονικό σημείο όπου οι «Πλάβι» πήραν αέρα δύο τερμάτων (3-1). Ναι μεν δεν διατήρησαν το προβάδισμα, αλλά ο Ζίβκοβιτς ήταν ο MVP τους.

Εχσάν Χατζισαφί, Μιλάντ Μοχαμαντί (Ιράν)
Ξέχωρα από θετικοί πρωταγωνιστές εκτός των αγωνιστικών χώρων οι δύο παίκτες της ΑΕΚ είναι πλέον «hot» και εντός των τεσσάρων γραμμών. Οι Χατζισαφί και Μοχαμάντι, όπως άλλωστε και όλοι οι διεθνείς του Ιράν, κέρδισαν στην πρεμιέρα τον σεβασμό μας για τη στάση που κράτησαν εναντίον της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα τους και πρόσφατα ξεχώρισαν (ή πιο σωστά επιβεβαίωσαν την αξία τους) και για την εικόνα τους μέσα στο γήπεδο, αφού το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα όχι μόνο ξεπέρασε το «σοκ» από το «βαρύ» 6-2 που έχασε από την Αγγλία, αλλά κέρδισε 2-0 την Ουαλία και πλέον ορίζει την τύχη του ώστε να προκριθεί στους «16», ενόψει του φινάλε με τις ΗΠΑ.

Οι δύο «κιτρινόμαυροι» ήταν ξανά βασικοί, ο πρώτος που φέρει και το περιβραχιόνιο βρέθηκε στον άξονα μέχρι το 77' οπότε αντικαταστάθηκε και ο δεύτερος στο αριστερό άκρο της άμυνας (έβγαλε όλο το ματς).

Παπέ Αμπού Σισέ (Σενεγάλη)
Το πρώτο της... ροζ φύλλο στο τουρνουά πήρε η Σενεγάλη μετά το 3-1 επί του Κατάρ και αυτόματα θέτει υποψηφιότητα για πρόκριση στους «16» του τουρνουά. Ο στόπερ του Ολυμπιακού ήρθε από τον πάγκο στο 77' της αναμέτρησής, έπαιξε αριστερός κεντρικός αμυντικός και βοήθησε αρκετά ώστε η Εθνική του να «κλειδώσει» το ματς.

Βαχίντ Κεσχρίντα (Τυνησία)
Μετά την πρεμιέρα ο μπακ του Ατρόμητου αγωνίστηκε και στο δεύτερο ματς της Τυνησίας στο Μουντιάλ, εκ νέου ως αλλαγή. Η ομάδα του έχασε 1-0 από την Αυστραλία και αυτόματα ελαχιστοποιήθηκαν οι ελπίδες της για πρόκριση στους «16», σε έναν αγώνα όπου μπήκε στο 73' και πήρε όλη τη δεξιά πλευρά σε διάταξη 3-4-3.

Νίκολας Ενκουλού, Πιέρ Κουντέ (Καμερούν)
Πλάι-πλάι στο αρχικό σχήμα του Καμερούν κόντρα στη Σερβία βρέθηκαν ο κεντρικός αμυντικός του Αρη και ο μέσος του Ολυμπιακού, ενώ για την ιστορία τα καρέ του υπερασπίστηκε ο Επασί που μέχρι το καλοκαίρι έπαιζε στον ΟΦΗ. Ο πρώτος έπαιξε σε όλο το ματς και ο δεύτερος για 67’ και μάλιστα απείλησε δις με ισάριθμα σουτ, σε μία αναμέτρηση που διεκδικεί τον τίτλο της ωραιότερης στη διοργάνωση (3-3) και αμφότεροι ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας τους.

Μάλιστα «πρωταγωνίστησαν» στο 1-0 του Καστελέτο, όταν τα «αδάμαστα λιοντάρια» έκαναν στο 29’ το 1-0 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κουντέ και κεφαλιά-ασίστ του Ενκουλού.

Ιν Μπεόμ Χουάνγκ, Ουί Τζο Χουάνγκ (Ν. Κορέα)
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον η Νότιος Κορέα, μετά την ήττα 3-2 που γνώρισε από την Γκάνα σε ένα καθηλωτικό ματς. Για λογαριασμό της αγωνίστηκαν και οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς ο μεν Ιν Μπεόμ έβγαλε όλο το παιχνίδι στον άξονα, ο δε Ουί Τζο πέρασε ως αλλαγή στην επίθεση στο 78’. Ο πρώτος ξεχώρισε πάλι για το πάθος του και την ενέργεια που βγάζει στο χώρο της μεσαίας γραμμής και μετά το φινάλε της αναμέτρησης ξέσπασε σε κλάματα.

Ντομαγκόι Βίντα (Κροατία)
Από ενοχλήσεις ταλαιπωρείται ο στόπερ της ΑΕΚ και για αυτό έμεινε εκτός αποστολής της ομάδας του στο ματς με τον Καναδά. Η Κροατία επικράτησε με το ευρύ 4-1 (σκόρερ της μεταξύ άλλων και ο γνώριμός μας Μάρκο Λιβάγια) και έτσι έβαλε θεμέλια πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ.

Ορμπελίν Πινέδα (Μεξικό)
Την ήττα (2-0) από την Αργεντινή γνώρισε το Μεξικό για τη 2η αγωνιστική του Μουντιάλ και αυτόματα «ψαλιδίστηκαν» οι ελπίδες του ώστε να συνεχίσει στους «16» της διοργάνωσης. Ο μεσοεπιθετικός της Ενωσης έμεινε στον πάγκο και δεν έπαιξε στο ματς.

Νταμιάν Σιμάνσκι (Πολωνία)
«Βάσεις» πρόκρισης για την επόμενη φάση έβαλε η Πολωνία, χάρις στο 2-0 που επικράτησε της Σαουδικής Αραβίας, σε ένα ματς που έφερε την «υπογραφή» του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο κεντρικός χαφ της ΑΕΚ δεν αγωνίστηκε.

Ντέρεκ Κορνέλιους (Καναδάς)
Ονειρο ήταν και πάει για τον Καναδά η διάκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφού ηττήθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι του στον όμιλο, αυτή τη φορά από την Κροατία με 4-1. Ετσι τέθηκε νοκ-άουτ από την υπόθεση πρόκριση, ενώ ο στόπερ του Παναιτωλικού δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα