Κ19 Ελλάδα - Σερβία 3-3: Ματσάρα, καλή εμφάνιση και «αντίο» στην Elite Round

Εθνική Νεων
Σε μια ματσάρα με έξι γκολ η αποκλεισμένη Εθνική Νέων αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Σερβία με 3-3 και «αποχαιρέτησε» την Elite Round. Σκόραρε δις ο Αλεξίου και μια φορά ο Καλοσκάμης.

Με το... κεφάλι ψηλά αποχαιρέτησε την Elite Round η Εθνική Νέων. Η ομάδα του Τάσου Θέου ήταν ήδη αποκλεισμένη, όμως έπαιξε για την «τιμή των όπλων» στο τελευταίο ματς με τη Σερβία και αποχαιρέτησε με καλή εμφάνιση και ισοπαλία με σκορ 3-3. To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέτρεψε το προβάδισμα της Σερβίας από 0-2 σε 3-2 αλλά στο 89' ισοφαρίστηκε και δεν κατάφερε να φύγει με νίκη.

Οι Σέρβοι προηγήθηκαν από το 2ο λεπτό με κεφαλιά του Σεραφίμοβιτς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Στάνκοβιτς και στο 48' ο Σίβιτς με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή διπλασίασε το προβάδθισμα της ομάδας του. Στο 59' ο Αλεξίου με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Γκούμα μείωσε το σκορ και στο 72' ο Καλοσκάμης ισοφάρισε το σκορ. Στο 78' ο Αλεξίου ανέτρεψε το σκορ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ αλλά στο 89' ο Σίβιτς ισοφάρισε σε 3-3, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Στην άλλη αναμέτρηση του 4ου ομίλου η Δανία επικράτησε 2-0 της Πορτογαλίας και προκρίθηκε στην τελική φάση του U-19 EURO 2024.

Ελλάδα (Αναστάσιος Θέος): Καρακασίδης, Γεωργιάδης (61' Λιατσικούρας), Κάτρης, Αλεξίου, Δεληγιάννης, Κοντούρης, Μπάκουλας, Ανδρικόπουλος (46' Κωστούλας), Καλοσκάμης, Γκούμας (61' Πασαχίδης), Γκιτέρσος.

Σερβία (Ράντοβαν Κριβόκαπιτς): Βελίτσκοβιτς, Ντέκιτς, Βασίλιεβιτς, Σεραφίμοβιτς, Μιρόσαβιτς, Στάνκοβιτς, Πέτροβιτς (63' Μλαντένοβιτς), Άλεξιτς (54' Μπούκινατς), Μιγιάτοβιτς (63' Λούκοβιτς), Σρέμσεβιτς (68' Μίρσεβιτς), Σίβιτς.

Βαθμολογίου 4ου Ομίλου

  1. Δανία 9 (7-2)
  2. Πορτογαλία 6 (6-4)
  3. Ελλάδα 1 (5-7)
  4. Σερβία 1 (5-10)
 

EURO Τελευταία Νέα