Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ελληνοαυστραλός Λιβέρης επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής

Newsroom
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ελληνοαυστραλός Λιβέρης επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής

bet365

Ενας επιχειρηματίας ελληνικής καταγωγής, ο Αντριου Λιβέρης, αναλαμβάνει την προεδρία στην Οργανωτική Επιτροπή του Μπρισμπέιν 2032.

Ο ελληνικής καταγωγής Αντριου Λιβέρης, αναλαμβάνει την θέση του επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Μπρισμπέιν 2032.

Ο Λιβέρης, δέκα χρόνια πριν την διεξαγωγή των Αγώνων ξεκινά σε αυτό το πόστο, με την Επιτροπή να απαρτίζεται από 21 άτομα, μεταξύ των οποίων πρώην ολυμπιονίκες, επιχειρηματίες, αλλά και καθηγητές πανεπιστημίου.

Ο Λιβέρης, πρώην πρόεδρος της εταιρίας χημικών Dow, είναι παιδί Ελλήνων μεταναστών. Η ΔΟΕ γνωρίζει καλά τον ρόλο του στην εταιρία που διοικούσε η οποία ήταν μέγας χορηγός της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας και είναι για χρόνια αρκετά δραστήριος σε ότι έχει να κάνει με το Ολυμπιακό κίνημα.

Για χρόνια ασχολείται με επιχειρήσεις κυρίως στην Ασία, ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί στις ΗΠΑ τόσο με τον Μπαράκ Ομπάμα (τον είχε ορίσει ως έναν εκ των επικεφαλής σε Επιτροπή Βιομηχανοποίησης στις ΗΠΑ), όσο και με τον Ντόναλντ Τραμπ (τον έκανε Νο1 στην επιτροπή Βιομηχανοποίησης), ενώ είναι εν ενεργεία σύμβουλος του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Οι Αυστραλοί τον θεωρούν ως το πλέον αξιόπιστο πρόσωπο για να αναλάβει τα ηνία της Οργανωτικής Επιτροπής, όπως το ίδιο θεωρεί και η ΔΟΕ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα