Η Βραζιλία το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, ελπίζει στο ranking η Ιταλία

Φώτης Καρακούσης
Βραζιλία

bet365

Μεγάλο παιχνίδι στο Ρίο με την Βραζιλία να επικρατεί με 3-2 της Ιταλίας και να γίνεται η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι μέσω του προολυμπιακού τουρνουά, με την «σκουάντρα ατζούρα» να περιμένει την πρόκριση μέσω ranking.

Με την εξαιρετική Γερμανία του ακούραστου Γκρόζερ να έχει ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Ιταλία ήταν σαν τελικός, καθώς ο νικητής θα έπαιρνε το τελευταίο εισιτήριο για το Παρίσι, αφήνοντας εκτός της γιορτής του αθλητισμού τον ηττημένο.

Με τον κόσμο στο πλευρό της, καθώς η αναμέτρηση, αλλά και συνολικά το συγκεκριμένο προολυμπιακό τουρνουά διεξήχθη στο Ρίο, η Βραζιλία επικράτησε με 3-2 (25-23, 23-25, 15-25, 25-17, 15-11) των Ιταλών παίρνοντας την μεγάλη πρόκριση, Μια πρόκριση που λογικά θα πάρει και η «σκουάντρα ατζούρα» μέσω ranking , κάτι που έχουν μεγάλη πιθανότητα να κάνουν και οι Σλοβενία, Αργεντινή και Σερβία.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Παρίσι και το ranking

Όσον αφορά τις ομάδες που ήδη έχουν καταφέρει να προκριθούν στο Παρίσι είναι αρχικά η διοργανώτρια Γαλλία. Από τον 1' Όμιλο του Προολυμπιακού προκρίθηκαν οι Γερμανία, Βραζιλία, από τον 2ο οι ΗΠΑ και Ιαπωνία και από τον 3ο οι Πολωνία, Καναδάς. Όσον αφορά τις τελευταίες πέντε ομάδες, θα συμπληρώσουν την 12άδα των Ολυμπιακών Αγώνων, θα βγουν από το ranking της FIVB. Εκεί αρχικά θα δοθεί προτεραιότητα σε Ηπείρους που δεν έχουν ήδη ομάδα για το Παρίσι Αίγυπτος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες) και μετά όπως αναφέραμε μέσω ranking μετά και το τέλος του VNL του 2024, κάτι που δεδομένα δείχνει το πόσο σημαντικοί θα είναι αυτοί οι αγώνες.

Όσον αφορά την έως τώρα βαθμολογία της FIVB έχει ως εξής:

1η Πολωνία

2η ΗΠΑ

3η Ιταλία *

4η Ιαπωνία

5η Βραζιλία

6η Αργεντινή *

7η Σλοβενία *

8η Γαλλία

9η Σερβία *

10η Γερμανία

Με αστερίσκο είναι οι ομάδες που δεν έχουν προκριθεί και όπως φαίνεται δύσκολα θα μείνουν εκτός μέσω της βαθμολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα