Ολυμπιακοί Αγώνες: Έγραψαν ιστορία ΗΠΑ και Κίραλι (vid)

Φώτης Καρακούσης
Ολυμπιακοί Αγώνες: Έγραψαν ιστορία ΗΠΑ και Κίραλι (vid)

bet365

Τεράστια εμφάνιση και νίκη για τις ΗΠΑ, με τις Αμερικανίδες να επικρατούν με άνεση των Βραζιλίας με 3-0 και να κατακτούν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία τους. Απίστευτος ο Κίραλι παίρνει χρυσό και ως προπονητής.

Τρίτη και φαρμακερή. Οι ΗΠΑ είχαν βρεθεί άλλες δύο φορές (τρεις συνολικά) σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, βλέποντας και τις δύο την Βραζιλία να τους παίρνει τη μπουκιά από το στόμα. Η τρίτη φορά ωστόσο ήταν όπως αναφέραμε και φαρμακερή. Οι Αμερικανίδες πραγματοποιώντας φοβερή εμφάνιση διέλυσαν με 3-0 (21-25, 20-25, 14-25) τις Βραζιλιάνες και κατέκτησαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία τους.

Ένα μετάλλιο που άξιζαν και με το παραπάνω, καθώς σε όλη την διάρκεια όχι μόνο του τελικού, αλλά του τουρνουά ήταν καλύτερες. Ειδικά στον τελικό, δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίστασης στις αντιπάλους τους και με εξαιρετική υποδοχή, τακτική στο μπλοκ και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη και το χρυσό.

Χρυσό σε σάλα και μπιτς ως παίκτης και σάλα ως προπονητής ο Κίραλι

Εκτός από τις ΗΠΑ, ιστορία σήμερα έγραψε και ο Καρτς Κίραλι. Ο τεχνικός των Αμερικανών κατάφερε να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει άλλος στο παρελθόν, να κατακτήσει το 4ο χρυσό του μετάλλιο. Βέβαια αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, είναι φοβερό, αλλά όχι σπάνιο. Το σπάνιο είναι πως ο Κίραλι τα 2 χρυσά τα έχει κατακτήσει ως παίκτης των ΗΠΑ στη σάλα, το ένα ως παίκτης των ΗΠΑ στο μπιτς βόλεϊ και σήμερα πήρε ακόμα ένα ως προπονητής. Μιλάμε για θρύλο του βόλεϊ.

Πήραν το πρώτο και όλα έγιναν πιο εύκολα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ που σε σχέση με τα επόμενα ήταν ντέρμπι. Οι Αμερικανίδες μπήκαν και σε αυτό δυνατά και πήραν γρήγορα μια διαφορά 4 πόντων (7-11) που την διατήρησαν μέχρι και το 11-15. Στο σημείο εκείνο οι Βραζιλιάνες προσπάθησαν να αντιδράσουν και με ένα σερί 3-0 μείωσαν στον πόντο. Και πάλι όμως οι τυπικά φιλοξενούμενες είχαν την απάντηση και με ένα δικό τους 3-0, έκαναν το 0-1.

Άνετα τα άλλα δύο

Με την ψυχολογία στα ύψη και με όπως ξαναλέμε την υποδοχή, καθώς η λίμπερο Τζαστίν, Ουόνγκ Οράντες ήταν απίστευτη, οι Αμερικανίδες μετέτρεψαν σε περίπατο και τα υπόλοιπα δύο σετ και ειδικά το τρίτο, παίρνοντας πανάξια τον τελικό και το χρυσό μετάλλιο. Πανάξια και εμφατικά καθώς δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στην Βραζιλία.

Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Ντρους με 15 πόντους και την ακολούθησαν οι Μπαρτς-Χάρκλεϊ με 14 και Λάρσον με 12. Για τις ηττημένες που σε καμία στιγμή δεν μπόρεσαν να μπουν στον τελικό και να κοιτάξουν στα μάτια τον αντίπαλό τους, η Ροντρίγκες είχε 11, η Γκιμαράες 10 και φυσικά δεν έφταναν για να μπορέσει η ομάδα τους να πάρει κάτι από το ματς αυτό.

ΗΠΑ

Βραζιλία

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα