Γαλλία - Ρωσία 3-2: «Τρικολόρ» χρυσό με μάγο Ν' Γκαπέ (vid)

Φώτης Καρακούσης
Γαλλία - Ρωσία 3-2: «Τρικολόρ» χρυσό με μάγο Ν' Γκαπέ (vid)

bet365

Με τον Έρβιν Ν' Γκαπέ να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, η Γαλλία επικράτησε με 3-2 της Ρωσίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Απίστευτο και όμως αληθινό, η Γαλλία του φοβερού και τρομερού Ν' Γκαπέ κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην Ρωσία. Οι Γάλλοι που για να φτάσουν στον τελικό πέταξαν στα προημιτελικά εκτός και το άλλο μεγάλο φαβορί, την Πολωνία, ήταν εξαιρετικοί στο ματς που κρίνονταν τα πάντα και επικρατώντας με 3-2 (25-23, 25-17, 21-25, 21-25, 15-12). Από την πλευρά τους οι Ρώσοι πήγαν να κάνουν την ίδια ανατροπή που έκαναν και στο Λονδίνο, όταν κόντρα στην Βραζιλία βρέθηκαν πίσω με 0-2 και πήραν το ματς με 3-2, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Ν' Γκαπέ.

Ο Μπριζάρ παίκτης κλειδί στο πρώτο σετ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ στο οποίο οι Ρώσοι μπήκαν με τον αέρα του φαβορί και πήραν νωρίς νωρίς το προβάδισμα και όσο έφταναν κοντά στους 25 πόντους, έδειχναν πως θα έκαναν και με ευκολία το 0-1. Ωστόσο στο 18-22 λογάριαζαν χωρίς τον Μπριζάρ. Ο Γάλλος πασαδόρος πήγε στη θέση του σερβίς, δυσκόλεψε τους αντιπάλους, του πήρε και 3 άσους και η Γαλλία με ένα σερί 5-0 πέρασε μπροστά για να πάρει μετά το σετ με 25-23 σε μια φοβερή ανατροπή.

Προβάδισμα από νωρίς και με περίπατο το 2-0

Στο δεύτερο σετ η Γαλλία μπαίνοντας με την ψυχολογία υπέρ της μετά την μεγάλη ανατροπή στο πρώτο, έκανε ό,τι ήθελε τον σπουδαίο της αντίπαλο. Οι Γάλλοι δυσκόλεψαν σε τεράστιο βαθμό την υποδοχή των αντιπάλων τους και με τον Ν' Γκαπέ να είναι πραγματικά ασταμάτητος έκανε το 2-0 με το εμφατικό 25-17, με τους Ρώσους στο διάστημα αυτό να μην μπορούν σε καμία περίπτωση να αντιδράσουν.

Με δύο κινήσεις πήγαν να κάνουν ό,τι και στο Λονδίνο

Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου η Βραζιλία προηγούνταν της Ρωσίας με 2-0. Στο σημείο εκείνο ο Αλέκνο έβαλε ακραίο τον ΜιχαΙλοφ, διαγώνιο τον κεντρικό Μισέρσκι και οι Ρώσοι έκαναν την μαγική ανατροπή παίρνοντας το χρυσό. Σήμερα ο Σαμουέλβο άλλαξε πασαδόρο βάζοντας τον Πανκόφ στη θέση του Κόμπζαρ και ακραίο, με τον Ποντλέσνικ να παίρνει τη θέση του Βολκόφ.

Αλλαγές που έπιασαν τόπο με την «αρκούδα» αρχικά να μειώνει σε 2-1 και στην συνέχεια να ισοφαρίζει σε 2-2 δείχνοντας αποφασισμένη να κάνει ακόμα μια μαγική ανατροπή. Μια ανατροπή που ξαναλέμε πως έτσι και αλλιώς είχε κάνει και πάλι.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Ν' Γκαπέ

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχοντας κάνει το 2-2, μπήκαν ακόμα καλύτερα στο πέμπτο σετ και κατάφεραν να κάνουν ένα άμεσο 0-3, με τους Γάλλους στο διάστημα αυτό να μην μπορούν να κάνουν κάτι. Όσο περνούσαν οι πόντοι όμως ανέβαινε ο Ν' Γκαπέ, ο Μπριζάρ έπαιξε κα κέντρο ενώ έκανε και το μαγικό πλασέ στο 13-12 (έγινε το 14-12) και μια λάθος επίθεση του Μιχαΐλοφ έδωσε το σπουδαίο χρυσό στην Γαλλία.

Φοβερή στην υποδοχή και στο σερβίς

Μια Γαλλία που κατέκτησε το χρυσό και την κορυφή του κόσμου γιατί είχε σε φανταστική ημέρα όχι μόνο τον Ν' Γκαπέ, αλλά και τον καλύτερο λίμπερο του πλανήτη, τον Γκρεμπενίκοφ. Ο σπουδαίος αυτός λίμπερο κράτησε μαζί με τον αρχηγό όλη την υποδοχή, οι Γάλλοι πίεσαν πάρα πολύ στο σερβίς σε σημείο οι άσοι να είναι 9-1 και κάπως έτσι όλα κρίθηκαν, παρότι οι Ρώσοι πήγαν ξαναλέμε να κάνουν την φοβερή ανατροπή.

Μαγικός Ν' Γκαπέ

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Έρβιν Ν' Γκαπέ που σταμάτησε στους 26 πόντους με 21/40 επιθέσεις, Ο Γάλλος σούπερ σταρ ήταν φοβερός και σε υποδοχή, ενώ έβγαλε και άμυνες που έκριναν σε μεγάλο βαθμό το ματς, δυσκολεύοντας και από το σερβίς του τους Ρώσους. Πίσω του ο Πατρί που είχε 15 πόντους, ενώ 11 συμπλήρωσε ο Κλεβενό. Φυσικά ειδική μνεία χρειάζεται σε Γκρεμπενίκοφ και Μπριζάρ που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να κατακτηθεί το χρυσό. Για τους ηττημένους ο Μιχαΐλοφ είχε 21, ο Κλιούκα 20 και μετά το χάος...

Ρωσία

Γαλλία

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα