Ολυμπιακοί Αγώνες: Περίπατος των φαβορί στην 1η μέρα των γυναικών (vid)

Φώτης Καρακούσης
Ολυμπιακοί Αγώνες: Περίπατος των φαβορί στην 1η μέρα των γυναικών (vid)

bet365

Σε υγιεινό περίπατο των φαβορί εξελίχθηκε η πρώτη μέρα του τουρνουά βόλεϊ γυναικών, καθώς καμία από τις ηττημένες ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει έστω ένα σετ.

Σε αντίθεση με τους άνδρες που από την πρώτη μέρα είχε παιχνίδια γεμάτα ενδιαφέρον που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, στις γυναίκες η αυλαία άνοιξε με τα φαβορί να κάνουν επίδειξη δύναμης. Στα έξι παιχνίδια που είχαμε, καμία ομάδα από τις ηττημένες δεν μπόρεσε να πάρει έστω ένα σετ, με το 3-0 να κυριαρχεί παντού.

Ρωσία – Ιταλία 0-3: Και πως να χάσεις με τέτοια Εγκονού

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι της πρεμιέρας του τουρνουά γυναικών ήταν αυτό ανάμεσα στην Ρωσία και την Ιταλία. Οι Ιταλίδες δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στις αντιπάλους τους επικρατώντας με 3-0 (23-25, 19-25, 14-25). Όπως γίνεται αντιληπτό με εξαίρεση το πρώτο σετ που ήταν ντέρμπι, στα υπόλοιπα δύο οι νικήτριες έκαναν περίπατο αρχίζοντας τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με νίκη. Πρώτη σκόρερ για την Ιταλία ήταν η Εγκονού με 14 πόντους και την ακολούθησε η Μποσέτι με 11. Για τις ηττημένες διψήφιο αριθμό είχε Φεντορότσεβα με 10.

ΗΠΑ – Αργεντινή 3-0: Άνετα οι Αμερικάνες

Μετά τις Ιταλίδες, σειρά για μια εύκολη νίκη πήραν οι Αμερικάνες. Οι ΗΠΑ δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα κόντρα στην Αργεντινή επικρατώντας επίσης με 3-0 (25-20, 25-19, 25-20), με την διαφορά σε σχέση με το πρώτο ματς να είναι πως η Αργεντινή έφτασε δύο φορές στους 20 πόντους. Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Τόμπσον με 18 πόντους και την ακολούθησε η Μπαρτς με 11. Για τις ηττημένες η Μερκάδο είχε 14.

Σερβία – Δομινικανή Δημοκρατία 3-0: Διαφορά κλάσης...

Με την Μπόσκοβιτς να κάνει πάρτι πετυχαίνοντας 24 πόντους, η Σερβία δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα επικρατώντας της Δομινικανής Δημοκρατίας με 3-0 (25-18, 25-12, 25-20). Η διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τέτοια που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στις ηττημένες ακόμα και για να πιστέψουν πως μπορούν να κάνουν κάτι στο παιχνίδι, ενώ καμία παίκτριά τους δεν έφτασε τον διψήφιο αριθμό πόντων.

Κίνα – Τουρκία 0-3: Για μεγάλα πράγματα οι Τουρκάλες

Εξαιρετική εμφάνιση και νίκη για την Τουρκία κόντρα στην Κίνα. Οι Τουρκάλες επικράτησαν με 3-0 (21-25, 14-25, 14-25) και έδειξαν με το καλημέρα πως μπορούν να πετύχουν πολλά στο τουρνουά. Ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος των κοριτσιών της Τουρκίας με τις Κινέζες να μένουν στα δύο από τα τρία σετ μόλις στους 14 πόντους. Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες η Καρακούρτ με 16 πόντους, ενώ για τις ηττημένες καμία δεν έφτασε τον διψήφιο αριθμό.

Ιαπωνία – Κένυα 3-0: Περίπατος εκτός του τρίτου σετ

Ακόμα μια άνετη νίκη ήταν και αυτή της Ιαπωνίας κόντρα στην Κένυα. Οι οικοδέσποινες επικράτησαν με το άνετο 3-0 (25-15, 25-11, 25-23), σε ένα παιχνίδι που μόνο στο τρίτο σετ μετά τις αλλαγές που είχαν οι γηπεδούχες, είδαμε λίγη αντίσταση από την Κένυα. Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Κουράγιο 12 και την ακολούθησε η Ισικάουα με 11. Για τις ηττημένες η Κιμπράνο είχε 16 αλλά ήταν απελπιστικά μόνη της.

Βραζιλία – Κορέα 3-0: Έκλεισε με «σάμπα» η πρώτη μέρα

Στον αγώνα με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του τουρνουά βόλεϊ γυναικών, η Βραζιλία «χόρεψε σάμπα» την Κορέα επικρατώντας και αυτή με 3-0 (25-10, 25-22, 25-19). Οι Κορεάτισες στα δύο σετ προσπάθησαν να αντισταθούν μετά το ταπεινωτικό 25-10, αλλά οι Βραζιλιάνες ήταν άλλη κλάση. Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Ροντρίγκες με 17 πόντους και την ακολούθησε η Μπράγκα με 14. Για τις ηττημένες η Κιμ Γιου είχε 12.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα