Ολυμπιακοί Αγώνες: Νίκησε τον καρκίνο τερματίζοντας στο τρίαθλο! (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Νίκησε τον καρκίνο τερματίζοντας στο τρίαθλο! (vid)

bet365

Ο Κέβιν ΜακΝτάουελ δεν θα έπρεπε να είναι εδώ. Πέρασαν 10 χρόνια από τη μεγαλύτερη νίκη της ζωής του. Προσβλήθηκε από καρκίνο. Πάλεψε. Το ξεπέρασε. Και επέτρεψε πιο δυνατός. Μέχρι την 6η θέση του τρίαθλου!

Τους αποκαλούν Iron Men. Κάποιος πρέπει να είναι για να υποβάλλει το κορμί του στο τρίπτυχο κολύμβηση, τρέξιμο και ποδηλασία! Ο Κέβιν ΜακΝτάουελ ήταν iron man και προτού καταφέρει να τερματίσει στην 6η θέση του τρίαθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πριν από 10 χρόνια κλήθηκε να δώσει την πιο σημαντική μάχη. Τον πιο σημαντικό αγώνα. Για να μείνει ζωντανός. Οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι πάσχει από λέμφωμα Hodgkin. Και έπρεπε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες.

Το έκανε. Ακολούθησε πιστά όσα του είπανε. Και επιβίωσε. Μόνο που δεν ήθελε να σταματήσει να ζει! Ήθελε να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο στόχος του ήταν το 2016, στο Ρίο. Δεν τα κατάφερε...

«Ο καρκίνος ήταν το εύκολο κομμάτι...»

Το εύκολο κομμάτι ήταν να αφήσει ξωπίσω του τον καρκίνο. Το δύσκολο ακολούθησε.

Δεν είχε υπολογίσει τον αντίκτυπο που αφήνουν οι χημειοθεραπείες σε ένα σώμα. Έπρεπε να δουλέψει και να κάνει υπομονή. «Κατά έναν περίεργο τρόπο, το να έχω τον καρκίνο ήταν το εύκολο. Δεν είχα καταλάβει την καταστροφή που προκάλεσε στο σώμα μου η χημειοθεραπείες».

Προτού αρρωστήσει, σε ηλικία 19 ετών, λογίζονταν ως ο Νο1 υποψήφιος για τον παγκόσμιο τίτλου στους έφηβους. Τα όνειρά του σταμάτησαν μεμιάς. Δεν ξεθώριασαν, όμως...

Από την 47η θέση στην 6η!

Το τρίαθλο ξεκινάει με 1.500 μέτρα κολύμβηση, ακολουθούν 40 χιλιόμετρα ποδηλασίας και μετά 10 χιλιόμετρα τρεξίματος. Ο ΜακΝτάουελ, μετά το πρώτο σκέλος ήταν μόλις στην 47η θέση!

Και όμως, το τέλος τον βρήκε στην 6η θέση. Και ας μη φημίζονται οι Αμερικανοί για την ικανότητά τους στις μεγάλες αποστάσεις. Αν και το χαμένο έδαφος καλύφθηκε περισσότερο στην ποδηλασία, ο 29χρονος διατήρησε στο τρέξιμο τη θέση του. Και όχι μόνο.

Σε ορισμένα σημεία της κούρσας ήταν στη 2η θέση, ενώ σε άλλα την οδηγούσε! Ο αριθμός στο φινάλε, στην κατάταξη, δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα. Φτάνει που βρέθηκε εκεί. Φτάνει που τερμάτισε. Φτάνει που ζει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα