«Μάχες» στο κεντρικό κορτ την Τρίτη για Τσιτσιπά και Σάκκαρη (vids)

«Μάχες» στο κεντρικό κορτ την Τρίτη για Τσιτσιπά και Σάκκαρη (vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θ' αγωνιστεί την Τρίτη (05:00) με τον Φράνσις Τιαφό και γύρω στις 09:00 η Μαρία Σάκκαρη θα παλέψει με την Ελίνα Σβιτολίνα για μια θέση στους "8".

Μεγάλη ημέρα για το ελληνικό τένις η Τρίτη (27/7) αφού τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη επιστρέφουν στο Ariake Tennis Park για να αγωνιστούν στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις στο Τόκιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει στις 05:00 (ERT 1) με τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφό στον 2ο γύρο στο απλό των ανδρών και θα διεκδικήσει πρόκριση στους "16" στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Wimbledon και η νίκη στο Τόκιο

Ο Τιαφό είχε αποκλείσει τον Τσιτσιπά στον 1ο γύρο στο Wimbledon 2021 ενω έχουν δώσει άλλο ένα παιχνίδι το 2018 στο Next Gen ATP Finals στο Μιλάνο με νικητή τον Έλληνα.

Ο Τσιτσιπάς είναι στο Νο4 και ο Τιαφό στο Νο54. Επιπλέον αξίζει να αναφέρουμε ότι είχαν συναντηθεί στο Τόκιο το 2017 σε προκριματικό γύρο του Japan Open και ο Έλληνας είχε επικρατήσει με 6-4,6-2.

Η μεγάλη μέρα της Μαρίας

Η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει και εκείνη στο κεντρικό κορτ με την Ελίνα Σβιτολίνα.

Το πρόγραμα στο κορτ ανοίγει με τον αγώνα του Τσιτσιπά με τον Τιαφό και ακολουθεί η αναμέτρηση της Οσάκα με την Βοντρούσοβα.

Έτσι την Μαρία με την Ουκρανή θα την δούμε γύρω στις 08:30 με 09:00.

Είναι αγώνας για τον 3ο γύρο και δίνει πρόκριση στους "8". Η Μαρία ήδη ισοφάρισε το ρεκόρ του 3ου γύρου της Λένας Δανιηλίδου (Αθήνα 2004) και εάν κερδίσει θα γράψει ιστορία.

Με την Σβιτολίνα η οποία είναι στο Νο6 κόσμου και πριν από λίγες ημέρες παντρεύτηκε τον Γάλλο τενίστα Γκαέλ Μονφίς έχει 2-1 νίκες η Σάκκαρη.

Την κέρδισε το 2019 στον προημιτελικό στο Σαν Χοσέ των ΗΠΑ ενώ έχασε με 6-1 το 1ο σετ ενώ επικράτησε με 2-0 σετ το 2020 στην Οστράβα.

Η Σβιτολίνα είχε κερδίσει με 2-1 το 2019 στο Wimbledon.

Το πρόγραμμα της Τρίτης στο τουρνουά τένις (-6 ώρες η Ελλάδα).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα