Ολυμπιακοί Αγώνες: «Απαγορευτικά» τα όρια για την Ελληνική ομάδα στίβου, τα ranking θα κρίνουν τον αριθμό της αποστολής

Κώστας Ευθυμιάδης
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Απαγορευτικά» τα όρια για την Ελληνική ομάδα στίβου, τα ranking θα κρίνουν τον αριθμό της αποστολής

bet365

Η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε τα όρια για το Παρίσι, τα οποία είναι πιο ζόρικα από ποτέ…

Η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου φρόντισε να βάλει τα αυστηρότερα όρια πρόκρισης που έχουν μπει ποτέ για μεγάλη διοργάνωση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η WA ανακοίνωσε τα όρια, τα οποία… τρομάζουν και δείχνουν «απαγορευτικά» για τους Ελληνες αθλητές, με εξαίρεση 5-6 που τα έχουν.

Η διαδικασία πρόκρισης ξεκινά μέσα στο 2023 (έχει αρχίσει από τον Νοέμβριο για τον μαραθώνιο) και θα ολοκληρωθεί αρχές καλοκαιριού (30/6) του 2024, με την Ελλάδα αντικειμενικά, να περιμένει προκρίσεις με όριο από τους Τεντόγλου, Φραντζεσκάκη, Καραλή (ίσως και Αναστασάκη) στους άνδρες και στις γυναίκες από τις Ντρισμπιώτη, Στεφανίδη, Τζένγκο (ίσως και η Κυριακοπούλου).

Υπάρχουν όρια που η Ελλάδα δεν έχει καν... πανελλήνιο ρεκόρ (χαρακτηριστικά 100 μέτρα και 110 εμπόδια ανδρών), ενώ σε ορισμένα αγωνίσματα έχουν μπει όρια που θα μπορούσαν να δώσουν ακόμη και μετάλλια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (12.77 στα 100 εμπόδια γυναικών).

Εκ των πραγμάτων λοιπόν οι ελπίδες για μία συμμετοχή σημαντική σε αριθμό για την Ελλάδα, θα κριθεί από τα ranking. Σε κάθε άθλημα θα προκρίνονται από 32 ως και 56 αθλητές (στα 10.000 είναι 27, στα σύνθετα 24 και στον μαραθώνιο 80) και η ιδιαιτερότητα είναι ότι καμία χώρα δεν μπορεί να έχει πάνω από 43 αθλητές.

Επομένως στα 100 μέτρα για παράδειγμα όπου δίνονται 56 εισιτήρια, το πιο πιθανό είναι να υπάρχουν χώρες με πάνω από τρεις αθλητές που θα έχουν πιάσει το όριο των 10.00 (Αμερικανοί και Τζαμαϊκανοί κάνουν τράιαλς πρόκρισης) επομένως ακόμη και μία θέση στο Νο70 του ranking να δίνει εισιτήριο για το Παρίσι.

Τα όρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ορια για Παρίσι

Ο αριθμός συμμετοχών ανά αγώνισμα

Αριθμός ομάδων για Παρίσι

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα