Πομάσκι: «Λίγοι αθλητές όπως ο Τεντόγλου αντιδρούν κάτω από πίεση»

Δήμος Μπουλούκος
Πομάσκι: «Λίγοι αθλητές όπως ο Τεντόγλου αντιδρούν κάτω από πίεση»

bet365

Ο Γιώργος Πομάσκι στις πρώτες του δηλώσεις αναφέρθηκε στο ξεχωριστό ταλέντο που έχει ο Τεντόγλου να αντιδρά στα δύσκολα.

Μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως ο Μίλτος Τεντόγλου… βρήκε την κατάλληλη στιγμή το άλμα που τον έφερε στην πρώτη θέση.

Σε μια στιγμή που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Κουβανός Ετσεβαρία καθώς τραυματίστηκε στο τελευταίο του άλμα.

Ο προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, πανηγύρισε έξαλλα την πρώτη θέση που την έβλεπε να έρχεται. Το μόνο που αρκούσε ήταν ένα καλό πάτημα του Μίλτου στο έκτο άλμα.

«Τι να πω; Είμαι ο προπονητής του Ολυμπιονίκη. Τίποτα άλλο δεν είμαι. Ευχαριστώ τον Βαγγέλη Παπανίκο (πρώτος προπονητής του Τεντόγλου)» είπε αρχικά ο Πομάσκι.
«Στο τελευταίο άλμα του είπα πάμε να το πάρουμε. Και το πήραμε. Ηξερα ότι είχε το καλύτερο δεύτερο άλμα» πρόσθεσε για το νικητήριο άλμα του αθλητή του.

Το γεγονός ότι έβγαλε αντίδραση ενώ ήταν εκτός μεταλλίων πριν το τελευταίο του άλμα, ήταν κάτι στο οποίο στάθηκε ο κορυφαίος προπονητής των αλμάτων.

«Η πίεση είναι μεγάλη. Κάποτε έλεγε ο Σεργκέι Μπούμπκα ότι πρέπει να είναι με το πιστόλι στον κρόταφο για να αντιδράσει. Και ο Μίλτος ήταν εκτός τριάδας. Λίγοι αθλητές στην μεγάλη πίεση αντιδρούν και κάνουν το καλύτερο. Αυτό είναι προσόν» είπε χαρακτηριστικά.

O προπονητής του Τεντόγλου, με εμφανή την ευτυχία του, είπε επίσης στην κάμερα της ΕΟΕ: «Μπήκα, βγήκα από το όνειρο και είναι πραγματικότητα ποια. Περίμενα πολλά χρόνια αυτό το όνειρο. Το πίστευα πάρα πολύ όλο αυτό, ήξερα ότι μπορούμε να πάρουμε ένα... μεταλλιάκι. Η πρώτη θέση είναι στα χέρια του παιδιού, του αθλητή, του αγωνιστή. Αυτός το έχει με το παραπάνω. Μετά από τόσα χρόνια, μετά τον Λούη Τσάτουμα, μετά από 13 χρόνια μαζί του και 5 με τον Μίλτο, ήρθε αυτό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια επίσης στον πρώτο προπονητή του, τον Βαγγέλη Παπανίκο. Μπράβο σου, συνεχίζουμε».


 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα