Έλενα Κουλιτσένκο: Η πρώτη Κύπρια που εξασφάλισε απευθείας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
ελενα κουλιτσενκο
Με άλμα στο 1,97 στους τελικούς του NCAA, η Έλενα Κουλιτσένκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος κι έγινε η πρώτη Κύπρια αθλήτρια που θα βρεθεί απευθείας στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα, η επίδοση που πέτυχε αποτελεί και νέο παγκύρπιο ρεκόρ.

Η Έλενα Κουλιτσένκο έγινε η πρώτη Κύπρια αθλήτρια στίβου, που εξασφάλισε επισήμως τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η αθλήτρια του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια μοιράστηκε το χρυσό μετάλλιο στους τελικούς του NCAA, περνώντας το 1,97. Η ίδια μοιράστηκε την πρωτιά με την Ρόουζ Αμοαμίνα καθώς καμία από τις δύο δεν κατάφερε να υπερβεί τα 2,00μ.

Η επίδοσή της στη διοργάνωση αποτελεί και νέο Παγκύπριο ρεκόρ για τις γυναίκες κάτω των 23.

Προτού καν συμπληρώσει 22 χρόνια ζωής έχει ήδη έναν τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία της είναι χρυσή πρωταθλήτρια στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα των ΗΠΑ και έχει ήδη κλείσει θέση για την πρώτη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα