Ο φυσιοθεραπευτής Κουλόπουλος για τον Νικολαΐδη στο Gazzetta: «Έβαλα τα κλάματα όταν με ζήτησε προσωπικά στο team του, πάντα θα μου λείπει»!

Ο φυσιοθεραπευτής Κουλόπουλος για τον Νικολαΐδη στο Gazzetta: «Έβαλα τα κλάματα όταν με ζήτησε προσωπικά στο team του, πάντα θα μου λείπει»!

Ο Νίκος Κουλόπουλος ως φυσιοθεραπευτής έχει μία σημαντική πορεία έχοντας δουλέψει μαζί με σπουδαίους Έλληνες αθλητές, έχοντας βιώσει Ολυμπιακούς Αγώνες και έχοντας θητεία στην Εθνική ομάδα αλλά και τον Ολυμπιακό. Έχει δουλέψει στη Φόρεστ και ακόμα και ως φυσιοθεραπευτής σε αθλητές τένις.

Στο βιογραφικό είχε προσθέσει και το US Open μιας και υπήρξε φυσιοθεραπευτής της Μάρτα Κόστιουκ. Ναι, της Ουκρανής πρωταθλήτριας η οποία ήταν τότε - δηλαδή το 2021 - νούμερο 56 στον κόσμο. Όταν του ζητήσαμε να μιλήσει στο Gazzetta για τον Νικολαΐδη, που έφυγε από τη ζωή, προκαλώντας συγκίνηση σε όλο το πανελλήνιο, ο Νίκος μας είπε τόσο απλά: «Είναι τιμή μου να μιλήσω για τον Αλέξανδρο. Πραγματικά τιμή μου».

Άλλωστε το 2016 μιλώντας στο Gazzetta Weekend ο Νίκος είχε πει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πως «η καλύτερή μου εμπειρία χωρίς αμφιβολία ήταν τα δύο ολυμπιακά μετάλλια που κατέκτησε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης του ταε κβο ντο. Είχαμε μια ιδιαίτερη σχέση θα έλεγα. Με πίστευε πάντα και με άκουγε κι εγώ ήμουν ο φύλακάς του. Το γούρι του ας πούμε. Δουλεύαμε ατελείωτες ώρες μέρα νύχτα και όταν στην Αθήνα και στο Πεκίνο ακούστηκε ο Εθνικός ύμνος με τον Αλέξανδρο στο βάθρο εγώ έκλαιγα σαν παιδάκι. Τα άξιζε. Μεγάλος αθλητής!

Εδώ θέλω να πω και για την Λένα Δανιηλίδου το 2004. Μετά από μια θλάση που έπαθε έπρεπε να μπει στο κορτ την επόμενη απόγευμα να παίξει μπροστά στο ελληνικό κοινό. Ολοι οι γιατροί είπαν αποκλείεται. Όταν την έβαλα και μπήκε για το παιχνίδι το χειροκρότημα του κοινού δεν θα το ξεχάσω ποτέ! Φυσικά η Λένα με κοίταξε με το αστραφτερό χαμόγελό της»!

image

«Πριν το μετάλλιο στην Αθήνα με κοιτάζει και μου λέει: 'Νικόλα τι βλέπεις'; 'Ψηλέ καθάρισε να προλάβουμε την τελετή λήξης του λέω'»!

Και κάπως έτσι ο Νίκος Κουλόπουλος αρχίζει να αφηγείται το πώς γνώρισε τον Αλέξανδρο: «Με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη βρεθήκαμε τυχαία στους Ολυμπιακούς του 2004. Εγώ τότε ήμουν επίσημα στο team της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας και επικεφαλής γιατρός ο κ. Τσαρούχας. Μου είπε 'Νικόλα πήγαινε στο τένις με τη Λένα Δανιηλίδου και πήγαινε και με το ταε κβον ντο με τους αθλητές'. Τότε με τον Μουρούτσο, τη Μυστακίδου και τον Αλέξανδρο».

Πως ένιωσε όμως όταν τον πρωτοείδε; «Όταν τον αντίκρισα ήδη ηχούσε στα αυτιά μου η κραυγή του 4 χρόνια νωρίτερα στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ και η φωνή στο 'μάνα έσπασε'!!! (εννοεί για το πόδι του που είχε σπάσει)».

Ο Κουλόπουλος θυμάται πως όσον αφορά στις σχέσεις που διαμορφώθηκαν τότε «με τα παιδιά έγινα αμέσως ένα! Θυμάμαι τότε τις εξαιρετικές στιγμές με όλη την ομάδα του ταε κβο ντο. Όμως για μένα ο Αλέξανδρος - και για τη ψυχή μου και, τη δουλειά μου και για την Ελλάδα - σηματοδοτούσε μία νέα αρχή. Μία επιτυχία. Ένα μετάλλιο.

Ήταν η τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Αφού είχαμε περάσει ατέλειωτες ώρες θεραπείας και ενέσεων με τον κ. Λεβάκο για τους πόνους στην ποδοκνημική και με τρομερές προπονήσεις και στερήσεις, είμαστε στο προπονητήριο. Από την πρώτη στιγμή ήθελε να είμαι μαζί του στην προπόνηση. Να είμαι κοντά του. Όχι απλά παρών αλλά κοντά του. Με κοιτάζει λίγο και μου λέει: 'Νικόλα τι βλέπεις; Πως είμαι;'

Πωωωω για δευτερόλεπτα έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Τι να του πω; 'Ψηλέ; 'Καθάρισε να τελειώνουμε του λέω και να προλάβουμε την τελετή λήξης!!!' Αμέσως γέλασε και χαλάρωσε. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά στο πανελλήνιο. Αργυρό μετάλλιο και βέβαια οι στιγμές χαράς και ικανοποίησης».

image

Στην τελετή λήξης με... περιπολικό!

Πώς είχε πάει όμως ο Αλέξανδρος στην τελετή λήξης μετά το μετάλλιό του; Με περιπολικό! Μάλιστα με περιπολικό διότι όπως διηγείται ο ίδιος Νίκος στο Gazzetta: «Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια θα σας αναφέρω ένα περιστατικό από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Του λέω Αλέξανδρε πάω έξω να κρατήσω το πούλμαν για το ΟΑΚΑ να προλάβουμε την τελετή λήξης και μου λέει 'έγινε'.

Φωτογραφίες, συνεντεύξεις και όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν. Αργεί και το πούλμαν έφυγε. Έχω μείνει εγώ έξω φορτωμένος με το φαρμακείο και βγαίνει και μου κοιτάζει. Του λέω 'τώρα;'. Μου λέει 'σε 2 φύγαμε'.

Μιλάει με τους αστυνομικούς και ένα περιπολικό μου κάνει νόημα και πάω. Η δουλειά είχε τελειώσει. Πήγαμε στο ΟΑΚΑ με περιπολικό με τον Αλέξανδρο πίσω με το μετάλλιο στο στήθος και εμένα δίπλα του ευτυχισμένο!!! Αυτός ήταν ο Αλέξανδρος». Όσο για το βίντεο από κάτω είναι από τον ημιτελικό του Αλέξανδρου το 2004.

image

«Στο Πεκίνο με είχε ζητήσει προσωπικά και έβαλα τα κλάματα»!

Η συνύπαρξη Κουλόπουλου και Αλέξανδρου όμως ήταν και στους Αγώνες στο Πεκίνο το 2008: «Δεν σταματήσαμε ποτέ να μιλάμε πριν το 2008 και ενώ ήταν να με κόψουν τότε από τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο, ο αρχηγός της αποστολής κ. Κούβελος, κόντρα σε όλους και σε πρωτόκολλα, ομάδες και συνοδούς με έβαλε στην αποστολή.

Όλα αυτά με έναν όρο. 'Νικόλα θα σου πω κάτι', μου είπε. 'Έρχεσαι για όλη την αποστολή όμως ο Αλέξανδρος σε έχει ζητήσει προσωπικά' (δηλαδή στο team του)! Έβαλα τα κλάματα. Ο άτιμος λέω από μέσα μου δεν μου είχε αναφέρει ποτέ τίποτα!!! Στο Πεκίνο κάναμε τρομερό αγώνα γιατί ήταν πιο μεγάλος και είχε αρκετά στην... πλάτη του.

Είχα και την Κική Κούβαρη, μία αθλήτρια αξιόλογη και με αρχές και αξιοπρέπεια. Μου έλεγε ο Αλέξανδρος 'πρώτα η Κική και μετά εγώ'»! Με αυτόν τον τρόπο ο Νίκος ήθελε να δείξει τις αρχές που είχε ο Αλέξανδρος.

Όσο για το συναισθηματικό τους δέσιμο; «Η δουλειά έγινε και στο Πεκίνο! Ένα μετάλλιο ξανά μαζί. Φυσικά ήταν και οι αγκαλιές και οι φωτογραφίες, αλλά χαράχτηκε όλο αυτό στη ψυχή μου. Πως να το πω. Ήταν σαν να ήταν κομμάτι μου και εγώ δικό του.

Όταν μετά την κατάκτηση του μεταλλίου πήγε στο στούντιο και μίλησε στον Βασίλη Σκουντή ήμουν απ' έξω αλλά δεν άκουγα το τι έλεγε. Γύρισε και με κοίταξε στο τέλος και μου είπε 'Νικόλα πάμε στο Ολυμπιακό χωριό να ξεκουραστούμε'. Και φύγαμε.

Κάποια στιγμή είδα στο ελληνικό μου κινητό γύρω στα 40 μηνύματα και αμέτρησες κλήσεις. Λέω παναγία μου κάτι συνέβη στην Ελλάδα. Είχε μιλήσει για εμένα στη συνέντευξή του. Είπε ότι είμαι το γούρι του και ότι δεν θα πήγαινε πουθενά χωρίς εμένα.

'Σε έφτιαξα', μου έλεγε γελώντας και εγώ τον αγκάλιασα με όλη μου τη δύναμη. Το έκανα για έναν λόγο όμως που αναφέρω πρώτη φορά δημοσίως. Ανάμεσα σε ελίτ αθλητές μετά από 26 χρόνια ενεργής παρουσίας σε συλλόγους και Εθνικές αλλά και Ολυμπιακές ομάδες ήταν ο μόνος που μίλησε με τόσο θερμά λόγια για εμένα που απλά του έκανα θεραπεία λίγες εβδομάδες τον χρόνο».

image

«Πάντα θα μου λείπει ο Αλέξανδρος...»

Ο Νίκος Κουλόπουλος δεν μπορεί να διαχειριστεί εύκολα μία τέτοια απώλεια.

Και πως να το κάνει αυτό όταν συγκλονίστηκε το πανελλήνιο και άνθρωποι που δεν ήξεραν τον Αλέξανδρο. Πόσο μάλλον λοιπόν ο Νίκος που τον ήξερε πολύ καλά τον Αλέξανδρο. Ήταν στο πλευρό του στις τοπ αθλητικές στιγμές του. Ο ίδιος ο Νίκος με τα χρόνια έχει βιώσει και αυτός απώλειες δικών του ανθρώπων.

«Θέλω να τονίσω πως θα τον μνημονεύω πάντα με αγάπη. Πάντα θα μου λείπει. Θέλω να δώσω τα συλλυπητήριά μου, τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ξέρω πως είναι η απώλεια. Αυτά που είπε και αυτά που έκανε ο Αλέξανδρος αλλά και η διαδρομή του για μένα δεν αποτελούν έκπληξη. Το όνομα 'Μέγα Αλέξανδρος' δεν ήταν τυχαίο. Καλό ταξίδι 'Ψηλέ'», είπε κλείνοντας τη συζήτησή μας ο Κουλόπουλος.

Να θυμίσουμε πως το 2017 ο Νίκος Κουλόπουλος είχε βιώσει την απώλεια των γονιών του. Έχασε τον μπαμπά του, επί σειρά ετών πρόεδρο του Ατρόμητου, Ανδρέα Κουλόπουλο, που ήταν και παλιό στέλεχος του Ολυμπιακού και απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών.

Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος στον Ατρόμητο ενώ έχει θητεύσει και στον Ολυμπιακό ως στέλεχος της ΠΑΕ επί εποχής Νταϊφά. Μάλιστα ο Νίκος Κουλόπουλος πέντε ημέρες πριν τον χαμό του μπαμπά του είχε και την απώλεια της μητέρας του.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi