Ηρθε η ώρα των πρώτων ελληνικών μεταλλίων

Ηρθε η ώρα των πρώτων ελληνικών μεταλλίων

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει στο Gazzetta από το Τόκιο και δηλώνει αισιόδοξος για τα πρώτα ελληνικά μετάλλια, παρότι στον αθλητισμό δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις.

Μία εβδομάδα δράσης συμπλήρωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο και ακόμα δεν έχει έρθει η κατάκτηση ενός μεταλλίου για την ελληνική ομάδα.
Βάσει θέσης, καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου στη δίκωπο της κωπηλασίας με την 5η θέση, η 6η θέση της Αννας Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι στα 10 μέτρα και οι πρωταθλήτριες του τζούντο Ελισάβετ Τελτσίδου και Φανή Τζέλη (ταε κβο ντο) οι οποίες αμφότερες κατετάγησαν έβδομες.


Χωρίς να γνωρίζω το κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα, αντιλαμβάνομαι ότι αρχίζει να φουντώνει η σχετική κριτική για τα χαμένα μετάλλια και άλλα παρόμοια, συζήτηση στην οποία αρνούμαι να συμμετάσχω, καθώς όποιος κάνει αθλητισμό ή ασχολείται με τον αθλητισμό, γνωρίζει ότι κανείς δεν έχει καπαρωμένη μία θέση στο βάθρο.
Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει υπογράψει κανείς και άλλωστε, αυτή είναι το γεγονός ότι ο αθλητισμός παραμένει ένα ιδιαίτερα δημοφιλές κοινωνικό φαινόμενο, επειδή ανά πάσα στιγμή όλα μπορούν να ανατραπούν και ο Δαυίδ να κερδίσει τον Γολιάθ.


Όπως έχει πει και γράψει, η πρώτη νίκη για τους 82 αθλητές και αθλήτριες μας επετεύχθη με την πρόκριση και το ταξίδι στο Τόκιο, εν μέσω πανδημίας και ανατροπής όλων δεδομένων που γνωρίζαμε ως και πριν από ενάμιση χρόνο.
Από εκεί και πέρα, η Παρασκευή δείχνει να είναι η πρώτη μέρα που η Ελλάδα φαίνεται ότι θα πανηγυρίσει μετάλλιο. Ο πρώτος υποψήφιος χρονικά είναι ο Στέφανος Ντούσκος, ο 24χρονος Γιαννιώτης που προκρίθηκε πρώτος από τις δύο ημιτελικές σειρές.


Ο Ντούσκος τα έχει όλα! Εχει εμπειρία με συμμετοχή και στο Ρίο το 2016, είναι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής του και κυρίως είναι πιο ώριμος και συνειδητοποιημένος από ποτέ. Ξέρει τι θα κάνει, πως θα τρέξει την κούρσα, πως να διαχειριστεί το άγχος πριν από τον τελικό και που πρέπει να ποντάρει.
Για το Στέφανο είχα μιλήσει και στο blog που είχα ανεβάσει λίγο πριν ξεκινήσουν οι αγώνες στο Gazzetta.


Ακολουθεί η Αννα Κορακάκη στη σκοποβολή που έκανε εξαιρετική εμφάνιση στις βολές ακριβείας του προκριματικού των 25μ. στο σπορ πιστόλι. Το πρωϊ της Παρασκευής είναι ο δεύτερος προκριματικός και το μεσημέρι ο τελικός.


Στην Αννα στοίχισε αρκετά η 6η θέση στον πρώτο αγώνα που έδωσε στο Τόκιο. Το καλό είναι ότι παράλληλα πείσμωσε για να δείξει το πρόσωπο της Ολυμπιονίκη Αννας Κορακάκη, κάτι που φάνηκε στο πρώτο μέρος του αγώνα.


Η Αννα έχει τεράστιες δυνατότητες, όπως έχει δείξει από το 2016. Πλέον έχει αποκτήσει και εμπειρία. Αυτό που μένει είναι να διαχειριστεί το ψυχολογικό κομμάτι, κάτι που αν καταφέρει, τότε θα την δούμε να κρεμά στο λαιμό της ένα μετάλλιο.
Καθίστε λοιπόν τα ξημερώματα της Παρασκευής μπροστά στην τηλεόραση σας, επειδή κάτι καλό έρχεται…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος