Οργισμένοι οι αστυνομικοί με το βίντεο «Μένουμε σπίτι» (vid)

Gazzetta team
Οργισμένοι οι αστυνομικοί με το βίντεο «Μένουμε σπίτι» (vid)
Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ, για το γεγονός ότι από το σποτ «Μένουμε σπίτι» απουσιάζει η εικόνα των αστυνομικών στην πρώτη γραμμή.

Τονίζοντας πως «αποκρύπτει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι Έλληνες αστυνομικοί, για να τηρηθούν και να εφαρμοστούν τα υποχρεωτικά και αναγκαία μέτρα», η Ένωση Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση για το γεγονός ότι από το νέο σποτ του «Μένουμε σπίτι» απουσιάζουν οι εικόνες των αστυνομικών στην πρώτη γραμμή.

Να σημειώσουμε πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας «έφτιαξε» το βίντεο για την προσφορά όλων των εργαζομένων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» απέναντι στον κορονοϊό.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους:

«Με ένα νέο βίντεο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καλεί τους πολίτες να μείνουνε σπίτι για να νικήσουν τον κορονοϊό. Έχει ως κεντρικό μήνυμα «Μένουμε σπίτι-Βγαίνουμε νικητές» και η μουσική του είναι του Διονύση Σαββόπουλου.

Το βίντεο σκιαγραφεί την πραγματικότητα, αποκρύπτει όμως τη μεγάλη αλήθεια. Με ένα συγκινητικό τρόπο παρουσιάζεται η αγωνιώδης προσπάθεια των σκληρά εργαζόμενων, διαφόρων κλάδων, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες και τα αγαθά τους στους πολίτες που πειθαρχούν και μένουν σπίτι τους.

Αποκρύπτει όμως τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι Έλληνες Αστυνομικοί για να τηρηθούν και να εφαρμοστούν τα υποχρεωτικά και αναγκαία μέτρα προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο νέος κορονοϊός Covid-19.

Αυτή την προσπάθεια μας την αποτύπωσε σε στιγμιότυπο του ενός δευτερολέπτου όπου εμφανίζεται μόνο ο αναμμένος φάρος περιπολικού οχήματος και τίποτα άλλο.

Εμείς, για να γνωρίζουν αυτοί που δημιούργησαν αυτό το βίντεο αλλά και αυτοί που το ενέκριναν, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και εκτελούμε το καθήκον μας. Η παρουσία όλων των αστυνομικών είναι παντού όλο το 24ωρο, λόγω της αναστολής των αδειών μας, και πραγματοποιούμε ελέγχους και τις απαραίτητες φυλάξεις σε δομές και περιοχές εκθέτοντας τον εαυτό μας και την υγεία μας σε πολλαπλούς κινδύνους.

Είμαστε δίπλα στον πολίτη και για αυτόν αγωνιζόμαστε.

Είμαστε όμως σίγουροι ότι θα μας αφιερώσουν ολόκληρο βιντεάκι όταν θα μας κατακρίνουν για μία τυχόν φερόμενη ως λάθος και κατακριτέα κίνηση μας.

Ειλικρινά απορούμε με όλη αυτή τη συμπεριφορά που δεν μας στεναχωρεί γιατί είναι πάγια και διαχρονική.

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».

Το επίμαχο σποτ: