Οι ειδικοί αναδημιούργησαν το σφύριγμα θανάτου των Αζτέκων: «Είναι ένας από τους πιο τρομακτικούς θορύβους στην ιστορία της ανθρωπότητας» (vid)

Οι ειδικοί αναδημιούργησαν το σφύριγμα θανάτου των Αζτέκων: «Είναι ένας από τους πιο τρομακτικούς θορύβους στην ιστορία της ανθρωπότητας» (vid)
Η σφυρίχτρα θανάτου των Αζτέκων είναι κάτι ανάμεσα σε μια τρομακτική ριπή ανέμου που σφυρίζει και στην «κραυγή χιλίων πτωμάτων», σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ξεχάστε τα ουρλιαχτά της Μπάνσι, τα ουρλιαχτά του λυκάνθρωπου στις διάφορες ταινίες ή ακόμα και το απαλό «πλουπ» από το πέσιμο του τηλεφώνου σας στο μπάνιο. Υπάρχει μόνο ένας θόρυβος εκεί έξω που πραγματικά μπορεί να τρομάξει τον καθένα και να κάνει την καρδιά σας να τρέμει.

Το σφύριγμα θανάτου των Αζτέκων, που κάποιοι παρομοιάζουν με «την κραυγή χιλίων πτωμάτων», θεωρείται γενικά ως ένας από τους πιο τρομακτικούς θορύβους στην ιστορία της ανθρωπότητας. Χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια τελετών θυσίας και θεωρείται ότι τιμούσε τον αρχαίο μεσοαμερικανικό θεό του ανέμου, Ehecatl.

Οι ειδικοί αναδημιούργησαν τώρα τον θόρυβο κάνοντας τους ανθρώπους να τρέμουν.

Η σφυρίχτρα δημιουργήθηκε μετά από προσεκτική μελέτη του σχεδίου των θραυσμάτων που αποκαλύφθηκαν από έναν τόπο ταφής στο Μεξικό στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ο James Orgill, ο οποίος φιλοξενεί το εκπαιδευτικό κανάλι του YouTube Action Lab, το οποίο παράγει βίντεο με επιστημονικά πειράματα, δήλωσε: «Αυτός έχει θεωρηθεί ο πιο τρομακτικός ήχος στον κόσμο.

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν πρόκειται για ανθρώπινη κραυγή. Ο ήχος που κάνει η σφυρίχτρα θανάτου προκαλεί έμφυτο φόβο στην καρδιά σου» πρόσθεσε.