Το χάλκινο μετάλλιο του Manolo στη Γλασκώβη και η χρυσή ευκαιρία των μαθητών Λυκείου να διαπρέψουν στην Οικονομική Ολυμπιάδα 2024

Newsroom
Το χάλκινο μετάλλιο του Manolo στη Γλασκώβη και η χρυσή ευκαιρία των μαθητών Λυκείου να διαπρέψουν στην Οικονομική Ολυμπιάδα 2024
Με το σύνθημα γεμάτο νόημα «Τα όνειρα δεν έχουν πήχη!» το τρομερό παιδί του επί κοντώ ενέπνευσε δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα να δηλώσουν συμμετοχή στη φιλόδοξη διοργάνωση που προάγει τον οικονομικό εγγραμματισμό.

«Μαθητής ήμουν όταν γνώρισα το αγαπημένο μου άθλημα. Όπως κι εσύ! Και, τώρα, είναι η δική σου ευκαιρία να δεις αν τα οικονομικά είναι το δικό σου “επί κοντώ”!»: αυτά τα λόγια του Εμμανουήλ Καραλή ήταν αρκετά για να εμπνεύσουν δεκάδες μαθητές Λυκείου από όλη την Ελλάδα να δηλώσουν συμμετοχή μαζί με τους καθηγητές τους στην Οικονομική Ολυμπιάδα 2024. Οι μαθητές σε ρόλο αθλητή και οι καθηγητές των Οικονομικών σε ρόλο προπονητή, ετοιμάζονται να αγωνιστούν στα μέσα Μαρτίου σε μία φιλόδοξη διοργάνωση που στοχεύει στον οικονομικό εγγραμματισμό των νέων.

Ιδανικός ambassador της Οικονομικής Ολυμπιάδας, ο Manolo, ο οποίος κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη και μετά το εντυπωσιακό άλμα των 5,85 μ., ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς σε Instagram και TikTok, ο δημοφιλής πρωταθλητής παρότρυνε με μεγάλη επιτυχία τους μαθητές να κάνουν το δικό τους θαρραλέο άλμα προς τη γνώση.

Το όνειρο ξεκινά!

Η Οικονομική Ολυμπιάδα θα εξελιχθεί σε τρία στάδια, τον Σχολικό Γύρο, τον Περιφερειακό Αγώνα και τον Τελικό.

Ο Σχολικός Γύρος ξεκινά στα μέσα του Μαρτίου. Τα κίνητρα για τη συμμετοχή όσο περισσότερων σχολείων στην Οικονομική Ολυμπιάδα 2024 ήταν πολλά και σημαντικά.

Στον Σχολικό Γύρο θα προκρίνεται τουλάχιστον ένας μαθητής ανά τάξη, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες διάκρισης και το κίνητρο συμμετοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιβράβευση των συμμετεχόντων αρχίζει πολύ πριν από τον Τελικό και τα σημαντικά οικονομικά βραβεία. Οι διακριθέντες/θείσες μαθητές/τριες στους Περιφερειακούς Αγώνες, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία, μετά από κλήρωση, να παρακολουθήσουν από κοντά την αθλητική διοργάνωση Fly Athens, που φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 16/6/24 με τα ταξιδιωτικά έξοδα των παιδιών από την περιφέρεια να καλύπτονται από τη διοργάνωση.

Στο ιστορικό στάδιο της Αθήνας, μετά από κλήρωση, τα τυχερά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον αγαπημένο τους Manolo, στο πλαίσιο της δικής του προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ο Έλληνας άλτης, ως ιδανικός ambassador της Οικονομικής Ολυμπιάδας 2024, θα ενθαρρύνει τα παιδιά για το επόμενο βήμα, τον Τελικό Γύρο.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα στα πάτρια εδάφη!

Η Εθνική Ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στον Διεθνή Διαγωνισμό, θα συμμετάσχει σε πενθήμερο summer camp προετοιμασίας, ενώ η διεξαγωγή του, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία – ό,τι πιο ταιριαστό και συμβολικό για μία Ολυμπιάδα-, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Κατεβάστε ομάδα, χαρείτε φουλ τη συμμετοχή κι εγώ θα σας αφιερώσω το επόμενο μου άλμα» ήταν η συναρπαστική προτροπή του Manolo και όπως αποδείχτηκε περίτρανα στη Γλασκώβη, η Οικονομική Ολυμπιάδα 2024 του έφερε τύχη και η σκληρή του προετοιμασία τον ανέβασε στο βάθρο! Σειρά έχουν τώρα, οι μελλοντικοί πρωταθλητές των Οικονομικών!

@flymanolofly "Όταν έκανα το πρώτο μου άλμα, ένιωσα την ανάγκη να ξεπερνώ τα όρια μου! Τώρα, καλώ εσένα να γνωρίσεις τα οικονομικά και να ανακαλύψεις τη μαγεία τους! Μέσα από την Οικονομική Ολυμπιάδα, μπορείς να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και να αναδειχθείς, ακόμα και Ολυμπιονίκης των Οικονομικών! 💪🥇Είναι ευκαιρία να δείξεις τις ικανότητές σου, να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και να ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία! Πάμε να σπάσουμε ρεκόρ συμμετοχών! Κάλεσε και τους φίλους σου να λάβετε μέρος! Η Οικονομική Ολυμπιάδα ξεκινά και εσύ μπορείς να είσαι μέρος αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού! 🚀🎯 Μπες στην ομάδα της Οικονομικής Ολυμπιάδας 2024. 🏆 Κάνε κι εσύ το δικό σου άλμα! Τα όνειρα δεν έχουν πήχη!" #oikonomikiolympiada2024 #mpesstinomada #athlitesoikonomikon #kanetodikosoualma #dreamshavenobarriers #manoloambassador #flywithmefly ♬ ♡ ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♡ - SoBerBoi