Μαρτυρία για τη σορό του Ναβάλνι: «Είχε μώλωπες και τραύματα από σπασμούς»

Επιμέλεια: Newsroom
Μαρτυρία για τη σορό του Ναβάλνι: «Είχε μώλωπες και τραύματα από σπασμούς»
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν έχει γίνει ακόμη νεκροψία.

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι εντοπίστηκε, σύμφωνα με νέα μαρτυρία και μάλιστα φέρεται να έχει σημάδια από χρήση βίας.

Η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe φιλοξενεί δηλώσεις μέλους πληρώματος ασθενοφόρου, που αποκάλυψε ότι το σώμα του Ναβάλνι βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της πόλης Σάλεκχαρντ, υπό αστυνομική φύλαξη, αναφέρει το reader.gr.

Το ίδιο άτομα κάνει λόγο για μώλωπες στο άψυχο κορμί του Ρώσου πολιτικού και ακτιβιστή, που πιθανότατα προκλήθηκαν όταν τον εξανάγκαζαν να βρίσκεται στο έδαφος. Κατά την ίδια μαρτυρία, ο Ναβάλνι υπέστη κάποιου είδους κρίση των ώρα των βασανιστηρίων.

«Συνήθως τα πτώματα των ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται απευθείας στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όμως σε αυτή την περίπτωση μεταφέρθηκε στο κλινικό νοσοκομείο για κάποιο λόγο», είπε ο συγκεκριμένος άνδρας.

Ο ίδιος άνθρωπος, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας πρόσθεσε ότι «ως έμπειρος νοσηλευτής, μπορώ να πω ότι τα τραύματα που περιέγραψαν όσοι τα είδαν φαινόταν να είναι από σπασμούς».

«Αν ένα άτομο έχει σπασμούς και άλλοι προσπαθούν να τον συγκρατήσουν αλλά οι σπασμοί είναι πολύ δυνατοί, τότε εμφανίζονται μώλωπες. Ίσως προσπάθησαν να τον αναζωογονήσουν και πιθανότατα πέθανε από καρδιακή ανακοπή, όμως κανείς δεν λέει τίποτα για το γιατί έπαθε καρδιακή ανακοπή», σχολίασε ο νοσηλευτής.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν έχει γίνει ακόμη νεκροψία.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, η αρμόδια υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε μετά από περίπατο στον εξωτερικό χώρο της σωφρονιστικής αποικίας ΙΚ-3 στον Αρκτικό Κύκλο, περίπου 1.900 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας.

Τουλάχιστον 400 άνθρωποι συνελήφθησαν σε ρωσικές πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με τους New York Times.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα συλλήψεων σε πολιτικές κινητοποιήσεις στη Ρωσία μετά τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις κατά της «μερικής επιστράτευσης» που διέταξε η Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.