Όταν δεν προλαβαίνεις το τρένο στην Ινδία, απλά πηδάς: Viral το βίντεο που δείχνει το τρόπο επιβίβασης των πολιτών (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Όταν δεν προλαβαίνεις το τρένο στην Ινδία, απλά πηδάς: Viral το βίντεο που δείχνει το τρόπο επιβίβασης των πολιτών (vid)
Μια συνηθισμένη μέρα στο ελληνικά μέσα μαζικής μεταφοράς περιλαμβάνει τσακωμούς, σπρωξίματα και μια έντονη δυσοσμία. Όλα αυτά είναι πολύ ήπια περιστατικά, σε σχέση με όσα συμβαίνουν στα μέσα στην Ινδία.

Ένα viral βίντεο που καταγράφει την τολμηρή πράξη γυναικών να επιβιβάζονται σε κινούμενο τοπικό τρένο στη Μουμπάι έχει πυροδοτήσει έναν καταιγισμό αντιδράσεων σχετικά με τη ζωή στην πολυσύχναστη ινδική πόλη. Το βίντεο παρουσιάζει ένα θέαμα που δεν είναι ασυνήθιστο στη Μουμπάι, όπου τα τοπικά τρένα αποτελούν σανίδα σωτηρίας για εκατομμύρια μετακινούμενους και συχνά λειτουργούν στο μέγιστο της χωρητικότητας.

Τα τοπικά τρένα φημίζονται για τα γεμάτα κουπέ τους και τα ταχύτατα δρομολόγια. Σε αυτό το viral βίντεο, οι γυναίκες φαίνονται να συγχρονίζουν επιδέξια τα βήματά τους για να ταιριάζουν με την ταχύτητα του τρένου, ανεβαίνοντας επιδέξια στο τρένο, ακόμη και όταν αυτό συνεχίζει να κινείται. Ενώ αυτή η επίδειξη ευελιξίας είναι εντυπωσιακή, αναδεικνύει επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι καθημερινοί μετακινούμενοι στη Βομβάη.

Το βίντεο έχει οδηγήσει σε συζητήσεις σχετικά με τον μοναδικό τρόπο ζωής στη Βομβάη, όπου εκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται στο τοπικό σιδηροδρομικό σύστημα για να περιηγηθούν στην τεράστια έκταση της πόλης. Τα τρένα χρησιμεύουν ως ζωτικός τρόπος μεταφοράς, συνδέοντας τους ανθρώπους από διάφορα μέρη της πόλης με τους χώρους εργασίας, τα σχολεία και τα σπίτια τους.

Ωστόσο, ο συνωστισμός και το χάος στις ώρες αιχμής σε αυτά τα τρένα μπορεί να είναι συντριπτικό. Οι άνθρωποι συχνά αντιμετωπίζουν τον καθημερινό αγώνα να βρουν χώρο σε ένα γεμάτο τρένο, και αυτό το viral βίντεο υπογραμμίζει τα όρια στα οποία πρέπει να φτάσουν ορισμένοι μετακινούμενοι για να εξασφαλίσουν μια θέση κατά τη διάρκεια των πολυσύχναστων ωρών αιχμής.