Μυστήριο στις ΗΠΑ με ακυβέρνητο αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας: Ζητάνε βοήθεια από τους πολίτες να το εντοπίσουν

Επιμέλεια: Newsroom
Μυστήριο στις ΗΠΑ με ακυβέρνητο αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας: Ζητάνε βοήθεια από τους πολίτες να το εντοπίσουν
Συναγερμός έχει ξεσπάσει στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, καθώς αναζητούν ένα ακυβέρνητο F-35, αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια ασυνήθιστη τροπή των γεγονότων, ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35 εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ του αμερικανικού στρατού στη Νότια Καρολίνα. Αυτό που ξεκίνησε ως πτήση ρουτίνας κατέληξε σε ένα δραματικό «ατύχημα», όταν ο πιλότος αναγκάστηκε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων το απόγευμα της Κυριακής. Ως εκ θαύματος, ο πιλότος επέζησε της δοκιμασίας, αλλά ένα πρόβλημα παρέμεινε: ο εντοπισμός του εξαφανισμένου αεροσκάφους.

Με ένα αεροσκάφος αξίας περίπου 80 εκατομμυρίων δολαρίων να αγνοείται. Με μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του F-35. Η έκκληση για δράση ήταν σαφής: «Εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες ανάκτησης να εντοπίσουν το F-35, παρακαλούμε καλέστε το Κέντρο Αμυντικών Επιχειρήσεων της Βάσης».

Αυτή η απροσδόκητη έκκληση για δημόσια βοήθεια υπογραμμίζει τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης. Οι στρατιωτικές αρχές, σε στενό συντονισμό με τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές αεροπορίας, ξεκίνησαν μια εκτεταμένη επιχείρηση έρευνας γύρω από δύο λίμνες που βρίσκονται βόρεια της πόλης Τσάρλεστον. Η εξαφάνιση ενός μαχητικού αεροσκάφους, ιδιαίτερα ενός τόσο προηγμένου όσο το F-35, εγείρει ερωτήματα και ανησυχίες όχι μόνο για την εθνική ασφάλεια αλλά και για τις υλικοτεχνικές προκλήσεις που συνεπάγεται η ανάκτηση ενός τέτοιου περιουσιακού στοιχείου υψηλής αξίας.