Ατρόμητος έσωσε πρόβατο που ήταν εγκλωβισμένο σε βράχο: Το κουβάλησε στους ώμους

Επιμέλεια: Newsroom
Ατρόμητος έσωσε πρόβατο που ήταν εγκλωβισμένο σε βράχο: Το κουβάλησε στους ώμους
Στις 7 Αυγούστου, ο Βρετανός έκανε περίπατο στο Ντέβον, μαζί με τη σύζυγό του, Τζίλι, όταν εντόπισαν το πρόβατο. Αρχικά, είδαν κάτι λευκό σε φωτογραφία που είχαν τραβήξει. Όταν κοίταξαν πιο προσεκτικά, διαπίστωσαν ότι ήταν ένα πρόβατο.

Όταν ο Κρις Όξλεϊντ Άρνοτ αποφάσισε να σώσει ένα πρόβατο, που ήταν εγκλωβισμένο σε βράχο, κινδυνεύοντας από την παλίρροια, δεν πίστευε ότι θα γίνει είδηση σε ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

Στις 7 Αυγούστου, ο Βρετανός έκανε περίπατο στο Ντέβον, μαζί με τη σύζυγό του, Τζίλι, όταν εντόπισαν το πρόβατο. Αρχικά, είδαν κάτι λευκό σε φωτογραφία που είχαν τραβήξει. Όταν κοίταξαν πιο προσεκτικά, διαπίστωσαν ότι ήταν ένα πρόβατο, που εκτιμούν ότι έπεσε από τον γκρεμό.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν ένα πρόβατο που ήταν αρκετά μακριά, η παλίρροια ερχόταν και ήταν σε ένα βράχο. Ήταν μούσκεμα και μας κοίταζε σαν να ζητούσε βοήθεια», περιέγραψε ο Κρις Όξλεϊντ Άρνοτ, μιλώντας στο BBC.

Ο έμπειρος ορειβάτης σκαρφάλωσε στους βράχους, για να φτάσει στο σημείο που ήταν το πρόβατο και πήρε στους ώμους του το ζώο, για να το μεταφέρει σε ασφαλές σημείο. «Οι βράχοι ήταν πολύ βρεγμένοι και υπήρχαν κενά, που έπρεπε να πηδήξουμε», δήλωσε, περιγράφοντας την επιστροφή.

Όταν άφησε κάτω το πρόβατο, έπειτα από λίγες στιγμές εκείνο άρχισε να αναζητά τροφή και απομακρύνθηκε. «Πρέπει να λιμοκτονούσε, υποψιάζομαι ότι μπορεί να ήταν εκεί σχεδόν όλη τη νύχτα. Φαινόταν αρκετά καλά, δεν αιμορραγούσε», δήλωσε ο Βρετανός, που αιφνιδιάστηκε με τα δημοσιεύματα από όλο τον κόσμο.

«Ιαπωνία, Κίνα, Βραζιλία, Γερμανία, Αυστραλία, είναι εντελώς τρελό», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο που δημοσίευσαν την ιστορία αυτή, αφότου η σύζυγός του ανάρτησε στα social media το τι είχε συμβεί.