Αγγλία: Αγρότης σκάλισε την εικόνα του Τουταγχαμών σε χωράφι και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ

Επιμέλεια: Newsroom
Αγγλία: Αγρότης σκάλισε την εικόνα του Τουταγχαμών σε χωράφι και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ
Σε έκταση 15 στρεμμάτων, ο αγρός αραβοσίτου στο York Maze μετατράπηκε σε έναν εκπληκτικό φόρο τιμής στον αρχαίο Αιγύπτιο ηγεμόνα.

Ο Βρετανός αγρότης Tom Pearcy έγραψε ιστορία σκαλίζοντας μια εικόνα του Τουταγχαμών που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ σε ένα απέραντο χωράφι για τον εορτασμό της 100ης επετείου από την ανακάλυψη του τάφου του φαραώ.

Χρησιμοποιώντας περισσότερα από 5 χιλιόμετρα προσεκτικά σχεδιασμένων μονοπατιών, ο Pearcy δημιούργησε έναν περίπλοκο λαβύρινθο με την κολοσσιαία εικόνα του Τουταγχαμών. Το τεράστιο έργο τέχνης, που ισοδυναμεί με οκτώ γήπεδα ποδοσφαίρου του Γουέμπλεϊ, διαθέτει κεφάλι μεγαλύτερο από το εμβληματικό Royal Albert Hall, με διάμετρο πάνω από 100 μέτρα.

Ο λαβύρινθος, που άνοιξε για το κοινό την Παρασκευή (14/7), προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να περιηγηθούν μέσα στα περίτεχνα μονοπάτια καλαμποκιού. Ο Pearcy εξέφρασε τη δια βίου γοητεία του για την αρχαία Αίγυπτο και τους φαραώ, ιδιαίτερα για τον περίφημο βασιλιά Τουταγχαμών.

Δήλωσε: «Η σαρκοφάγος του βασιλιά Τουταγχαμών είναι μια τόσο εμβληματική εικόνα- αποτελεί έναν υπέροχο λαβύρινθο καλαμποκιού, τον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν και να προσπαθήσουν να βρουν το δρόμο τους. Έχω επίσης στήσει μια δύσκολη διαδρομή με ιερογλυφικά κουίζ μέσα στον λαβύρινθο!».

Η είσοδος στον τάφο του Τουταγχαμών ανακαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 1922, αλλά μόλις στις 17 Φεβρουαρίου 1923 ο Χάουαρντ Κάρτερ και ο λόρδος Κάρναρβον εισήλθαν επιτυχώς στη σφραγισμένη πόρτα, φτάνοντας στον ταφικό θάλαμο. Ο Τζορτζ Χέρμπερτ. ο οποίος εγκαινίασε τον λαβύρινθο, είναι δισέγγονος του πέμπτου κόμη του Κάρναρβον, του γενναίου εξερευνητή που πρώτος τόλμησε να μπει στον τάφο του φαραώ.

Το εντυπωσιακό αφιέρωμα του Tom Pearcy στον Τουταγχαμών δεν τιμά μόνο τη συναρπαστική ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου, αλλά γοητεύει επίσης τους επισκέπτες με το τεράστιο μέγεθος και τον περίπλοκο σχεδιασμό του.