Ώρα μηδέν για το βαθυσκάφος Titan: Φόβοι ότι τελείωσε το οξυγόνο, συνεχίζονται οι έρευνες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ώρα μηδέν για το βαθυσκάφος Titan: Φόβοι ότι τελείωσε το οξυγόνο, συνεχίζονται οι έρευνες (vid)
Το οξυγόνο στις 14:08, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του βαθυσκάφους, εξαντλήθηκε.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις «διάσωσης» του βαθυσκάφους Titan και των πέντε επιβαινόντων που εξαφανίσθηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, παρά τους φόβους ότι τα αποθέματα του οξυγόνου έχουν εξαντληθεί.

«Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπόψιν. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης», δηλώνει ο υποναύαρχος Τζο Μάουτζερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας στο δίκτυο NBC.

Φόβοι ότι τελείωσε το οξυγόνο

Το οξυγόνο στις 14:08 – σύμφωνα με τις προδιαγραφές του βαθυσκάφους- εξαντλήθηκε. Οι ειδικοί ωστόσο δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έγινε καλύτερη διαχείριση του οξυγόνου από τους επιβαίνοντες, κερδίζοντας έτσι κάποιες ώρες. Η πολυεθνική ομάδα έρευνας και διάσωσης – που επιχειρεί με τα πλέον υπερσύγχρονα μέσα σε μία έκταση 14.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού – συνεχίζει την έρευνα.

Το γαλλικό ρομπότ έφθασε στην περιοχή των ερευνών

Το γαλλικό πλοίο που μεταφέρει το ρομπότ που έχει την δυνατότητα κατάδυσης στα 6.000 μέτρα έφθασε στην περιοχή των ερευνών για το χαμένο βαθυσκάφος που εξερευνούσε το ναυάγιο του Τιτανικού, ανακοίνωσε το ινστιτούτο Ifremer.
Το ερευνητικό σκάφος Atalante χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ηχητικό σύστημα για την χαρτογράφηση του βυθού ώστε η έρευνα του ρομπότ να είναι περισσότερο στοχευμένη, διευκρίνισε το Ifremer.