Θεσσαλονικείς ψάχνουν να αγοράσουν για κατοικίδια κροκόδειλους και μαϊμούδες (vid)

Newsroom
Θεσσαλονικείς ψάχνουν να αγοράσουν για κατοικίδια κροκόδειλους και μαϊμούδες (vid)
Πέρα από τα παράνομα ζώα, στην κορυφή των προτιμήσεων των υποψήφιων κηδεμόνων στα pet shop, βρίσκεται η ταραντούλα

Από μαϊμούδες μέχρι και κροκόδειλους ζητούν οι υποψήφιοι κηδεμόνες εξωτικών κατοικίδιων. «Το πιο περίεργο που μας έχουν ζητήσει είναι οι κροκόδειλοι και οι μαϊμούδες.

Είναι ζώα που το εμπόριο τους είναι παράνομο και απαγορεύεται εδώ και χρόνια, αλλά ο κόσμος συνεχίζει να τα ζητάει» λέει στο GRTimes, o ιδιοκτήτης του pet shop feeders, Ηλίας Λαλάγκας.

Πέρα από τα παράνομα ζώα, στην κορυφή των προτιμήσεων των υποψήφιων κηδεμόνων στα pet shop, βρίσκεται η ταραντούλα. Η ταραντούλα είναι μια μεγάλη τριχωτή αράχνη, η οποία προέρχεται από εκτροφή και είναι από διάφορα σημεία της γης. Διακρίνεται σε πολλά είδη και το μήκος του σώματος των περισσότερων κυμαίνεται μεταξύ 2,5 και 7,5 εκ.

Γιατί προτιμούν τις ταραντούλες οι υποψήφιοι κηδεμόνες

Ο ιδιοκτήτης καταστήματος pet shop που πουλάει μεταξύ άλλων κατοικίδια έντομα και αρθρόποδα, Ηλίας Λαλάγκας, τόνισε στο GRTimes πως «Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα ζώο ιδιαίτερα συναρπαστικό, το οποίο παγκοσμίως έχει πολλούς λάτρεις και συλλέκτες. Η ταραντούλα δεν είναι έντομο, αλλά αρθρόποδο, και είναι ένα είδος που δεν πιάνει πολύ χώρο και δεν χρειάζεται πολύ συντήρηση, δηλαδή δεν δεσμεύει τον ιδιοκτήτη της, όπως γίνεται για παράδειγμα με τα παραδοσιακά κατοικίδια. Το κόστος για να συντηρηθεί μια ταραντούλα κυμαίνεται από 3,5 ευρώ – 4 ευρώ το τετράμηνο».

«Ένας κηδεμόνας ταραντούλας μπορεί πολύ εύκολα να καταλήξει με άλλες 10 ταραντούλες, γιατί είναι πολύ «εθιστικές», κατέληξε ο κ. Λαλάγκας.

Τι μπορεί να βρει κανείς σε pet-shop με εξωτικά κατοικίδια

Ο Ηλίας Λαλάγκας, ανέφερε ότι στο κατάστημά του μπορεί κανείς να βρει, ταραντούλες, σαλαμάνδρες, σκόρπιους, κατσαρίδες, αλογάκι της Παναγίας, σαύρες, φίδια και βατράχια.

«Μετά την ταραντούλα το ενδιαφέρον των υποψήφιων κηδεμόνων κερδίζει το αλογάκι της Παναγίας, όπου το προτιμούν λόγω της στάσης προσευχής που έχει μόνιμα. Άλλοι πάλι προτιμούν βόες και πύθωνες. Οι υποψήφιοι βρίσκουν τα φίδια πολύ γοητευτικά, περίεργα και εύκολα στην διαχείριση τους .Έτσι πολλοί είναι αυτοί που αν θέλουν να βάλουν το extreme στην ζωή τους, προτιμούν το φίδι».

«Συνεχίζουν να ζητάνε παράνομα ζώα»

«Το πιο περίεργο που μας έχουν ζητήσει είναι οι μαϊμούδες. Είναι ένα ζώο που το εμπόριο του απαγορεύεται εδώ και χρόνια αλλά ο κόσμος συνεχίζει να το ζητάει. Άλλοι μας παίρνουν για να τους φέρουμε παράνομα κροκόδειλους και εντόπια ζώα. Τα ζώα αυτά απαγορεύονται τόσο στην πώληση τους όσο και στην κατοχή τους. Όλα αυτά γίνονται όμως τηλεφωνικά, διότι έτσι δεν φοβούνται επειδή είναι απρόσωπα» λέει στο GRTimes, Ηλίας Λαλάγκας.