Ο άνδρας με τη μεγαλύτερη γλώσσα στο κόσμο: «Χρησιμοποιώ την γλώσσα μου ως πινέλο ζωγραφικής» (vid)

Newsroom
Ο άνδρας με τη μεγαλύτερη γλώσσα στο κόσμο: «Χρησιμοποιώ την γλώσσα μου ως πινέλο ζωγραφικής» (vid)
Ο Nick Stoeberl κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον άνθρωπο με τη μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο.

Ο Nick Stoeberl, ένας 33χρονος καλλιτέχνης από την Καλιφόρνια, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον άνθρωπο με τη μεγαλύτερη γλώσσα στον κόσμο. Ο Stoeberl κατέχει το ρεκόρ από το 2012. Η γλώσσα του, η οποία έχει μήκος 9 εκατοστά, είναι τόσο μακριά που μπορεί να κρατήσει πέντε μικρά ντόνατς.

Ο ίδιος λέει ότι δεν χρειάζεται καν χαρτοπετσέτα για να σκουπίσει το φαγητό από το πρόσωπό του. Τον βοηθά επίσης να τρώει παγωτό πιο αποτελεσματικά.

«Ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που προσφέρει η γλώσσα μου είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιώ χαρτοπετσέτα», δήλωσε στα Guinness World Records σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο. «Είναι φιλικό προς το περιβάλλον», συμπλήρωσε.

Έχει επίσης αξιοποιήσει το μοναδικό του χαρακτηριστικό σε διάφορους τομείς. Ο Stoeberl βάζει μεμβράνη στη γλώσσα του και τη βουτάει σε διάφορα χρώματα για να ζωγραφίσει.

«Χρησιμοποιώ τη γλώσσα μου για να δημιουργώ» αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε. «Τυλίγω τη γλώσσα μου σε μεμβράνη, τη βουτάω σε ακρυλικό [χρώμα] και την εφαρμόζω σε έναν καμβά».

Από τότε που στέφθηκε κάτοχος της μακρύτερης γλώσσας στον κόσμο, πρωταγωνίστησε σε μια καμπάνια μόδας για την Diesel. Το 2018 εμφανίστηκε ακόμη και σε μια ιταλική τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «La Notte Dei Record».

Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα σε αυτή την ευελιξία, όπως ότι διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να πνιγεί από τη γλώσσα του στον ύπνο του, αν δεν προσέξει.

Ο μικρότερος αδελφός του Stoeberl, ο Chad, έχει επίσης μακριά γλώσσα, αλλά απέχει πολύ από το μήκος, με το οποίο μπορεί να καταρρίψει το ρεκόρ. Μερικές φορές, είπε ο Stoeberl, οι δυο τους βγάζουν τη γλώσσα τους ο ένας στον άλλο για πλάκα, όπως έκαναν όταν ήταν παιδιά.