Σοκαριστικό ντοκουμέντο: Κεραυνός χτύπησε παιδί σε θάλασσα στην Αυστραλία (vid)

Newsroom
Σοκαριστικό ντοκουμέντο: Κεραυνός χτύπησε παιδί σε θάλασσα στην Αυστραλία (vid)
Η οικογένεια ήταν στην θάλασσα όταν ο κεραυνός χτύπησε στο στήθος το 8χρονο αγόρι, το οποίο πλάνα κατέγραψαν να πέφτει ξαφνικά στο νερό.

Φρικτά πλάνα κατέγραψαν τη στιγμή που ένα μικρό αγόρι χτυπήθηκε από κεραυνό,ενώ απολάμβανε μια οικογενειακή μέρα σε παραλία της Αυστραλίας. Το βίντεο δείχνει το αγόρι να βγαίνει στο νερό μαζί με τους γονείς του και τον μικρότερο αδελφό του. Στιγμές αργότερα ο κεραυνός χτυπάει και εκείνος ξαφνικά πέφτει κάτω αναίσθητος.

Το αγόρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

«Ήταν σαν ένα σοκ. Εκείνη τη στιγμή κοίταξα έξω στον κόλπο και όλοι αγνοούσαν τι είχε συμβεί», δήλωσε ο μάρτυρας Simon Young στο 9News. «Ένα μικρό παιδί απλά έπεσε μέσα στο νερό και η οικογένειά και τα αδέλφια του έτρεξαν να το βοηθήσουν για να το αρπάξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Ένας μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε το χτύπημα του κεραυνού πριν γυρίσει και δει το τραυματισμένο αγόρι να το κρατούν οι γονείς του.

«Όταν έφτασαν οι τραυματιοφορείς, κατάφεραν να επαναφέρουν το αγόρι», δήλωσε ο επιθεωρητής Morrow. «Οι ενέργειες αυτών των ναυαγοσωστών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάνηψη του αγοριού», συμπλήρωσε.

«Το παιδί είχε επίσης εγκαύματα στο στήθος του, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επί τόπου από τους παραϊατρικούς και την ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας».

«Αν και πρόκειται για ένα σπάνιο και ατυχές περιστατικό, αποτελεί υπενθύμιση ότι όταν υπάρχουν καταιγίδες στην περιοχή θα πρέπει να αποφεύγετε να βρίσκεστε σε υδάτινα σώματα και ότι οι εσωτερικοί χώροι είναι το ασφαλέστερο μέρος για να βρίσκεστε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιθεωρητής Morrow.