O πιο θλιμμένος σύζυγος: Έφτιαξε κούκλα από σιλικόνη που θυμίζει την νεκρή γυναίκα του

Newsroom
O πιο θλιμμένος σύζυγος: Έφτιαξε κούκλα από σιλικόνη που θυμίζει την νεκρή γυναίκα του
Ο Ινδός σύζυγος έφτιαξε μια κούκλα από σιλικόνη σε φυσικό μέγεθος αξίας 2.825€ της νεκρής συζύγου του.

Ο συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος Tapas Sandilya, 65 ετών, από την Ινδία έχασε τη σύζυγό του Indrani, εν μέσω πανδημίας. Ο χαμός της ήταν μεγάλο πλήγμα για τον άνδρα, ο οποίος προχώρησε σε αυτή την μοναδική λύση για να καταπολεμήσει την μοναξιά.

Έτσι ανέθεσε σε γλύπτη να φτιάξει ένα άγαλμα της σε φυσικό μέγεθος από σιλικόνη. Το άγαλμα, το οποίο ζυγίζει 66 κιλά, βρίσκεται στον καναπέ του σπιτιού του στην Καλκούτα. Ο Tapas αναγκάστηκε να απομονωθεί στο σπίτι του στην Καλκούτα κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το οποίο αποδείχθηκε πολύ πιο καταστροφικό από το πρώτο.

Ο Tapas δήλωσε στους Times of India ότι πριν από μερικά χρόνια είχε επισκεφθεί έναν ινδουιστικό ναό με την εκλιπούσα σύζυγό του και το ζευγάρι είχε θαυμάσει ένα ιδιαίτερα αληθοφανές άγαλμα μιας θρησκευτικής μορφής.

«H Indrani αστειεύτηκε ότι αν πέθαινε πριν από εκείνον, θα ήθελε να φτιάξει ένα παρόμοιο άγαλμα της», δήλωσε.

Καθώς θρηνούσε όλους αυτούς τους μήνες μετά τον χαμό της συζύγου της ο Tapas επέστρεψε στον ίδιο ναό, όπου η σύζυγος του είχε κάνει το σχόλιο και εμπνεύστηκε να το κάνει πράξη.

Τώρα το άγαλμα βρίσκεται στο αγαπημένο σημείο της Indrani, με τα χέρια διπλωμένα και με μια γαλήνια έκφραση στο πρόσωπό της. Είναι ντυμένο με ένα μεταξωτό σαρίκι από ασάμικο μετάξι που φορούσε η Indrani στη γαμήλια δεξίωση του γιου της.

Ο Tapas είπε ότι τα μέλη της οικογένειάς του ήταν αντίθετα με την ιδέα, αλλά υποστήριξαν ότι το να φτιάξουν ένα άγαλμα με την εικόνα της για να τη θυμούνται δεν διαφέρει πολύ από τους ανθρώπους που κρατούν φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων που έχουν πεθάνει.

Μετά από μήνες διαβουλεύσεων, ο πρώην δημόσιος υπάλληλος αναζήτησε τον γλύπτη Subimal Das, ο οποίος κατασκευάζει φιγούρες από κερί, υαλοβάμβακα και σιλικόνη για δημόσια κτίρια και μουσεία.

Ο Das δήλωσε ότι το γλυπτό της Indrani ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να ολοκληρωθεί επειδή δεν την είχε συναντήσει ποτέ.