Γυναίκα στους Παξούς έπαθε εγκεφαλικό και πέθανε, γιατί λόγω της κακοκαιρίας δεν ήταν δυνατή η διακομιδή της σε νοσοκομείο

Newsroom
Γυναίκα στους Παξούς έπαθε εγκεφαλικό και πέθανε, γιατί λόγω της κακοκαιρίας δεν ήταν δυνατή η διακομιδή της σε νοσοκομείο
Το Λιμενικό αρνήθηκε να ανταποκριθεί στο αίτημα διακομιδής στα Ιωάννινα

Τραγική ήταν η κατάληξη για μια γυναίκα από τους Παξούς που υπέστη εγκεφαλικό, αλλά η κακοκαιρία «Gaia» εμπόδισε την έγκαιρη διακομιδή της σε νοσοκομείο.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, και μάλιστα την ώρα που η κακοκαιρία έφτανε στο νησί, η άτυχη γυναίκα έπαθε εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί άμεσα σε νοσηλευτικό ίδρυμα, με το πλησιέστερο να ήταν εκείνο των Ιωαννίνων.

Ωστόσο, λόγω της κακοκαιρίας το Λιμενικό δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο αίτημα των γιατρών αφήνοντας να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Έτσι ένας ιδιοκτήτης τουριστικού ταχύπλοου προσφέρθηκε να την μεταφέρει στην Πλαταριά, αγνοώντας τους ενδεχόμενους κίνδυνους από τη σφοδρή κακοκαιρία, ώστε από εκεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του kerkyrasimera.gr, όλη αυτή η καθύστερηση είχε αρνητικό αντίκτυπο στην κρίσιμη κατάσταση της υγείας της ασθενούς, η οποία τελικά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή λίγο πριν προσεγγίσει την ακτή.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την παρέλαβε και την μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.