«Αδιάκριτο» ΑΤΜ στις ΗΠΑ βγάζει στη φόρα τα στοιχεία των πελατών (vid)

Newsroom
«Αδιάκριτο» ΑΤΜ στις ΗΠΑ βγάζει στη φόρα τα στοιχεία των πελατών (vid)
Μηχανή μετρητών βάζει τη φωτογραφία και το πραγματικό τραπεζικό υπόλοιπο των ανθρώπων στον πίνακα κατάταξης για να το δουν όλοι.

Συνήθως, όταν πηγαίνουμε στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, χρειαζόμαστε λίγη ιδιωτικότητα όταν βγάζουμε χρήματα ή όταν ελέγχουμε πόσα έχουμε εκεί μέσα.

Για τους ανθρώπους ίσως που δεν έχουν μεταβεί στην ηλεκτρονική τραπεζική συναλλαγή, τα ΑΤΜ παραμένουν ένα σημαντικό μέρος της διαχείρισης των οικονομικών τους.

Λοιπόν, ένα ΑΤΜ στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει σάλο και σφοδρές αντιδράσεις, καθώς είναι μάλλον διαφορετικό από το τυπικό μηχάνημα που θα βρίσκατε στον κεντρικό δρόμο.

Αυτό το ΑΤΜ στο Art Basel στο Μαϊάμι τραβάει μια φωτογραφία σας μόλις τοποθετήσετε τη χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα και την τοποθετεί σε μια οθόνη πάνω από το μηχάνημα. Αλλά αυτή η οθόνη είναι στην πραγματικότητα ένας πίνακας κατάταξης που εμφανίζει όλους όσους χρησιμοποιούν το μηχάνημα στο χώρο.

Συγκεκριμένα, ταξινομεί τους ανθρώπους ανάλογα με το πόσα χρήματα έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό και δείχνει σε όλους όσους περνούν από εκεί πόσα χρήματα υπάρχουν.

Σε πλάνα που ανέβασε στο Twitter ο δημιουργός περιεχομένου Joel Franco (@OfficialJoelF), δείχνει μερικούς από τους ανθρώπους στον πίνακα κατάταξης και πόσο μεγάλο ή όχι φαίνεται το τραπεζικό τους υπόλοιπο.

Ο Joel καταγράφει τον άνδρα να βάζει τα στοιχεία του και την αντίδρασή του, καθώς περιμένει με ανυπομονησία πού θα τοποθετηθεί στον πίνακα κατάταξης.