Οι φυλακές Διαβατών μέσα στις «πιο σκληρές φυλακές του κόσμου» του Netflix (vid)

Newsroom
Οι φυλακές Διαβατών μέσα στις «πιο σκληρές φυλακές του κόσμου» του Netflix (vid)
«Η φυλακή της διακίνησης ανθρώπων» είναι ο τίτλος επεισοδίου στο ντοκιμαντέρ του Netflix για τις «Πιο σκληρές φυλακές του κόσμου» και αφορά τις φυλακές Διαβατών.

Η γνωστή σειρά ντοκιμαντέρ «Πιο σκληρές φυλακές του κόσμου» του Netflix παρουσιάζει τη ζωή των φυλακισμένων σε 19 «δύσκολες» φυλακές ανά το κόσμο. Πρόκειται για σειρά ερευνητικού χαρακτήρα, στην οποία «ερευνητές δημοσιογράφοι γίνονται εθελοντικά τρόφιμοι στις πιο άθλιες φυλακές του κόσμου, όπου επικρατούν ο εκφοβισμός και η αγριότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η συνδρομητική πλατφόρμα στην οποία προβάλλεται η σειρά.

Στο νέο κύκλο της σειράς οι δύο δημοσιογράφοι, Πολ Κόνολι και Ράφαελ Ρόου, μπαίνουν στα άδυτα των φυλακών Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το Netflix:«Ο Ράφαελ Ρόου (δημοσιογράφος) ερευνά μια από τις πιο υπερπλήρεις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ελλάδα, στην οποία κρατούνται μερικοί από τους πιο επικίνδυνους παραβάτες της χώρας».

Ο τίτλος του επεισοδίου είναι «Η φυλακή της διακίνησης ανθρώπων», επισημαίνοντας ότι έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των ανθρώπων που κρατούνται στις φυλακές με την κατηγορία της διακίνησης ανθρώπων.

Ο παρουσιαστής Ράφαελ Ρόου, που έχει μπει σε πολλές φυλακές του κόσμου, αναρωτιέται εάν τελικά αυτές οι ποινές δρουν αποτρεπτικά και εάν το σωφρονιστικό σύστημα μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους.