Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: Νέες απειλές Ερντογάν και Ακάρ (vid)

Newsroom
Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: Νέες απειλές Ερντογάν και Ακάρ (vid)
Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στα Ίμια.

Η Τουρκία προσπαθεί να διατηρήσει το κλίμα έντασης με κάθε τρόπο, είτε μέσω απειλών, είτε με στρατιωτικές επιδείξεις δύναμης, είτε βάζοντας στο παιχνίδι τα τουρκικά ΜΜΕ που σήμερα έβαλαν στο στόχαστρο το Καστελόριζο.

«Tουρκική ακταιωρός παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα κοντά στα Ίμια»

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν σε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις παραβιάσεις του ελληνικού χώρου, «σήμερα μια τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα κοντά στα Ίμια», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Τα τουρκικά ΜΜΕ

Στον χορό της εμπρηστικής ρητορικής μπαίνουν όμως και τα ΜΜΕ στη Τουρκία με το κρατικό κανάλι TRT να βάζει στο στόχαστρο το Καστελόριζο εστιάζοντας στο θέμα της αποστρατικοποίησης.

«Το Καστελόριζο, σύμφωνα με τη συνθήκη των Παρισίων, έχει αποστρατιωτικοποιημένο στάτους. Παρά το ότι η συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επιβάλουν αποστρατικοποίηση, η Αθήνα εξόπλισε το Καστελόριζο. Όπως εξόπλισε και άλλα 15 νησιά του Αιγαίου. Η στρατιωτική κινητικότητα του 2020 στο νησί καταγράφηκε έτσι από το TRT».

Την ίδια στιγμή, ράπισμα για την αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας αποτελούν οι δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη επί τιμή Γιαλίμ Εράλπ.

Ο Εράλπ μπήκε για τις δηλώσεις του στο στόχαστρο του τουρκικού Τύπου ο οποίος προσπαθεί να στήσει σκηνικό έντασης.

«Ο πρώην πρέσβης εκπρόσωπος των Ελλήνων» γράφει η εφημερίδα Aksam, ενώ η Milliyet σημειώνει: «Σε πόλεμο διά αντιπροσώπων η Ελλάδα».

Η Türkiye που φιλοξενεί συνέντευξη του Ακάρ γράφει επικαλούμενη τον τούρκο υπουργό Άμυνας: «Αυτό ξεπερνάει το ελληνικό μπόι».

Νέες απειλές Ερντογάν και Ακάρ

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις, προκαλώντας εκ νέου τη χώρα μας.

«Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα, με αποφασιστικά και σταθερά βήματα. Όλοι θα δουν τι είναι αυτό το έθνος και τι μπορεί να κάνει, όπως είδαν στη χθεσινή άσκηση» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.